Ovako se love begunci iz zatvora

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2013, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako se love begunci iz zatvora

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izrazio je danas zadovoljstvo uspešno prikazanom vežbom sprečavanja bekstva iz zatvora u Padinskoj skeli i ocenio da Srbija ima efikasna sredstva i sposobne ljude koji reaguju u takvim situacijama.

 

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izrazio je zadovoljstvo prikazanom vežbom sprečavanja bekstva iz zatvora u Padinskoj skeli i ocenio da Srbija ima efikasna sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i sposobne ljude koji reaguju u takvim situacijama.

 

U združenoj vežbi oko 40 pripadnika službe za obezbeđenje Kazneno popravnog zavoda u Beogradu i 50 pripadnika Žandarmerije u KPZ Padinska skela prikazana je zajednička akcija u vanrednim situacijama, uz upotrebu taktičko-tehničkih sredstava.

 

"Realna je situacija da nešto ovako može da se desi i mi moramo da imamo spremne odgovore na svaku vrstu izazova, rizika i pretnji. Imajući u vidu da se u našim zatvorima nalaze i izvršioci najtežih krivičnih dela, naša pažnja mora da bude posvećena bezbednosti ustanova u zatvorima", rekao je Dačić.

 

On je naveo da ne postoji zatvor iz kojeg ne može da se pobegne i iz kojeg neko to nije pokušao i podsetio na pripadnike zemunskog klana Sretka Kalinića i Željka Milovanovića koji su to pokušali prošle godine u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda.

 

Taktičkoj vežbi "KPZ Beograd 2013" prisustvovao je i ministar pravde Nikola Selaković koji je naveo da pokazna vežba pokazuje moguću situaciju, pogotovo u zatvorskom sistemu Srbije gde kaznu izvršava nekoliko hiljada osuđenika.

 

"Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je jedan od stubova bezbednosti države, i ona je ove godine ojačana sa još 70 pripadnika zatvorske straže, a u planu je da naredne godine to bude broj od još 250", rekao je Selaković.

 

Kazneno-popravni zavod u Padinskoj skeli je ustanova strogo zatvorenog tipa i predstavlja najmoderniji zatvor u zemlji u koji se upućuju osuđenici za najteža krivična dela na kazne zatvora od 10 do 40 godina, ali i oni koji izdržavaju kazne zatvora u drugim ustanovama, a pokazuju destruktivno i neprilagođeno ponašanje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.