Otvoren novi granični prelaz između Srbije i Mađarske

Izvor: BKTV News, 03.Apr.2018, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren novi granični prelaz između Srbije i Mađarske

Ministri spoljnih poslova Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Peter Sijarto otvorili su danas novi granični prelaz između dve zemlje, Rastina-Bačsentđerđ.

Dačić i Sijarto svečano su presekli vrpcu na granici između zemalja i poručili da će novi prelaz olakšati život lokalnom stanovništvu.

Sijarto je rekao da je ovo osmi granični prelaz između Srbije i Mađarske i da je zajednička granica duga 164 kilometara.

Kako je naveo, lokalno stanovništvo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << do sada je moralo da pređe oko 50 kilometara da bi prešli granicu, a sada će im trebati nekoliko minuta vožnje da pređu iz jednog mesta u drugo.

Sijarto je najavio da će ove godine početi radovi na još jednom prelazu, Rabe-Kiberhaze koji bi dogodine trebao da bude otvoren.

Dačić je istakao da otvaranje novog prelaza pokazuje viziju i odlučnost Srbije i Mađarske da zajedno deluju u interesu građana, te da daje novi podsticaj razvoju političkih, ekonomskih, kulturnih, a pre svega prijateljskih veza Srbije i Mađarske.

Ovakav vid povezivanja, podvukao je Dačić, posebno doprinosi približavanju naroda i privreda i novi prelaz otvoriće mogućnosti za dalji razvoj saradnje na obostranu korist.

Novi granični prelaz radiće svakog dana od 7 do 19 sati, a predviđen je samo za putnički saobraćaj.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren novi granični prelaz ka Mađarskoj

Izvor: Mondo, 03.Apr.2018

Ministri spoljnih poslova Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Peter Sijarto otvorili su danas novi granični prelaz između dve zemlje, Rastina-Bačsentđerđ...Dačić i Sijarto svečano su presekli vrpcu na granici između zemalja i poručili da će novi prelaz olakšati život lokalnom stanovništvu...Sijarto...

Nastavak na Mondo...

Dačić i Sijarto otvorili novi granični prelaz između Srbije i Mađarske

Izvor: Vesti-online.com, 03.Apr.2018

Ministri spoljnih poslova Srbije i Mađarske Ivica Dacičh i Peter Sijarto otvorili su danas novi granični prelaz između dve zemlje, Rastina-Bačsentđerđ...Dačić i Sijarto svečano su presekli vrpcu na granici između zemalja i poručili da će novi prelaz olakšati život lokalnom stanovništvu...Sijarto...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.