Otvoren Huawei Demo Truck

Izvor: B92, 12.Jun.2012, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Huawei Demo Truck

Najnovija rešenja kineske kompanije Huawei među kojima su mrežna infrastruktura, terminalna oprema, aplikacije, ali i mobilni telefoni, predstavljena je danas u okviru izložbe Huawei Demo Truck Roadshow.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kazao je prilikom otvaranja izložbe, da je saradnja Kine i Srbije na zavidnom nivou, izrazivši uverenje da su mogućnosti za proširenje svih odnosa još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i veće.

"Kina će u političkom, a nadam se i u ekonomskom smislu, biti jedan od naših glavnih partnera", kazao je Dačić. On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da kompanija Huawei, kao lider na svetskom tržištu komunikacija, učestvuje na tržištu Srbije, sa informacionim i komunikacionim tehnologijama.

Prema njegovim rečima, potreba za novim poslovnim modelima bazirana na informacionim i komunikacionim tehnologijama za poboljšanje usluga Ministarstva prema građanima, dovela je do saradnje između MUP-a i kompanije Huawei.

Ekspanziji koju je telekomunikaciona industrija doživela krajem prošle godine, doprinela je i kompanija Huawei, koja ima uvida u različita tržišta telekomunikacija, kazao je Dačić.

On je podsetio da su ministarstva i kompanija u novembru 2011. godine, potpisali protokol o saradnji, nakon čega je u Ministarstvu održana radionica na temu uvođenja sištema 112, na kome su uzajamno razmenjena iskustva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.