Otkrivena Bista Vasilu Levskom u centru grada

Izvor: juGmedia, 18.Feb.2014, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena Bista Vasilu Levskom u centru grada

DIMITROVGRAD – Bistu poznatom bugarskom revolucionaru Vasilu Levskom danas su u Dimitrovgradu na trgu u centru grada otkrili premijer Ivica Dačić , predsednik Vlade Bugarske Plamen Orešarski i predsednik opštine Dimitrovgrad Nebojša Ivanov.

 Dačić je  pred velikim brojem okupljenih građana na trgu  rekao da je sada vreme za građenje dobrih i tolerantnih odnosa.

„Bugarska i Srbija na >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Balkanu upućene su jedna na drugu. Balkan je sastavljen od dve turske reči Bal-Kan, odnosno reči krv i med. Dosta je bilo krvi, vreme je za med- rekao je, pored ostalog, Dačić.

Na dobrosusedske odnose i evropsku budućnost dveju zemalja pozvao je i  predsednik bugarske vlade Plamen Orešarski.

- Bista Vasilu Levskom treba da bude simboil razumevanja izmedju dva bratska naroda- rekao je Orešarski.

Predsednike vlada Srbije i Bugarske pre otkrivanja biste u zgradi opštine primio je predsednik opštine Dimitrovgrad Nebojša Ivanov.

Bista je postavljena na trgu centru grada ispred zgrade opštine i Suda. Bugarska kompanija ‘’Trejs grup’’ koja učestvuje na izgradnji trase Koridora 10 finansirala je postavljanje ove biste. Vrednost njene izrade je oko 5.000 evra.

Učenici dimitrovgradske Gimnazije ‘’Kirilo i Metodije’’ izveli su prigodan recital.

(kraj) paz

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.