Organizovani kriminal potkopava razvoj država

Izvor: Beta, 12.Apr.2015, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizovani kriminal potkopava razvoj država

DOHA, 12. aprila 2015. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je u nedelju u Dohi da organizovani kriminal direktno ugrožava i potkopava autoritet država, čime onemogućava njihov razvoj.

"Mi, kao predstavnici država, imamo lidersku ulogu u kreiranju i očuvanju institucionalnog okvira za snažnu prevenciju kriminala u svim njegovim aspektima. Isto tako, imamo obavezu i odgovornost da saradjujemo i da tu odgovornost delimo sa privatnim sektorom, civilnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << društvom i medijima", rekao je Dačić.

Dačić je naveo da Srbija poštujući načela UN konvencija preduzima mere i na planu borbe protiv visoko-tehnološkog kriminala, pranja novca i trgovine narkoticima.

"Srbija posebnu pažnju pridaje i jačanju regionalne saradnje u cilju prevencije medjunarodnog kriminala", rekao je Dačić u glavnom gradu Katara, na 13. kongresu UN o prevenciji kriminaliteta i krivičnom pravosudju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.