Opštinari iz Leposavića traže zaštitu Srbije

Izvor: Mondo, 14.Avg.2012, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opštinari iz Leposavića traže zaštitu Srbije

Radnici opštine pismom je zatražilo od državnog vrha u Beogradu da ih zaštiti od "nepotizma novog rukovodstva" kojim su ostali bez posla.

U pismu koje su uputili premijeru Ivici Dačiću, potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću i šefu Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu, 17 radnika Odeljenja za elementarne nepogode opštine Leposavić traži od Beograda zaštitu.

Oni, u pismo koje je dostavljeno agenciji Tanjug, navode da su "poniženi i odbačeni", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ne zato što nisu dobro obavljali posao, već zbog "bahatosti novog opštinskog rukovodstva i njihove osvetničke namere prema političkim oponentima".

U Leposaviću je nedavno došlo do smene opštinskog rukovodstva, pošto je Srpska napredna stranka preuzela vlast od Demokratske stranke u gradu na krajnjem severu Kosova.

Radnici navode da je novo rukovodstvo opštine Leposavić, naprasno odlučilo da bez posla ostavi njih 17, kako bi na njihova mesta doveli nove ljude "na bazi nepotizma", što ih, kako navode, zajedno s njihovim porodicama dovodi na ivicu egzistencije.

Oni su najavili da će sutra ići za Beograd i pokušati da se susretnu s nekim od predstavnika Vlade Srbije i da razgovaraju o tim problemima.

Predsednik opštine Leposavić Dragiša Vasić izjavio je Tanjugu da 17 radnika, od ukupno 60 koje opština zapošljava na određeno vreme, nisu dobili otkaze već su poslati na neplaćeno odsustvo, kako bi se na njihova mesta uposlili drugi ljudi i tako teret nemaštine ravnomernije rasporedio.

"Na dva meseca na red će doći druga grupa od 60 radnika koja neće raditi, na taj način želimo da kolač podeli više nezaposlenih koji se nalaze u teškoj situaciji i bez posla", rekao je Vasić.

Vasić je opovrgao navode nezadovoljnih radnika Civilne zaštite da se radi o bahatosti opštinskog rukovodstva i njihovoj osvetničkoj nameri.

Radnici Odeljenja za elementarne nepogode od početka izbijanja krize, zajedno s građanima Leposavića, dežurali su na barikadama koje su bile, a neke su još, postavljene na putevima u ovoj opštini.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.