Oni su nas isporučili ovima

Izvor: Blic, 30.Jun.2012, 03:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni su nas isporučili ovima

Ovi su trebali da odu, ali ovi nisu trebali da dođu. To je naš usud, uvek imamo izbor između lošeg i lošijeg između krivog i naopakog, alavog i pohlepnog... između samovolje i diktature.

Za verovati je Ivici Dačiću da je glasao za Borisa Tadića, za verovati mu je i kada kaže da neće dozvoliti da se vrate devedesete. Ali, i golim okom se vidi da su se devedesete već nadvile.

Nisu za to krivi novi Dačićevi partneri. Država diše na škrge zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << onih prethodnih koji ostavljaju prazne fondove, zatvorene fabrike i ogromne redove nezaposlenih. Korupcija je veća od tornja na Avali, a stubovi društva - pravosuđe, mediji, infrastruktura, obrazovanje, zdravstvo... u tranjama.

Je li to stanje iz devedesetih. Nedostaju samo redovi i nestašice, inflacija i prebrajanje na patriote i izdajnike. I vladanje uredbama. E sad, ekipa koja se okuplja oko Dačića ima iskustva i talenta da ovu tužnu sliku upotpuni.

Oni možda to ne žele. Svako ima pravo da se menja i promeni, da napreduje. Ali neki će ući u vladu samo da bi sebe i saradnike zaštitili od robije, neki jer im je to zapalo (stranka nema boljeg), neki će pokušati da nešto menjaju, pa odustati.

A znate li šta će za to vreme biti sa nama, sa platama, sa penzijama, sa putevima, sa presudama, sa lekovima? Sa zaposlenjem, sa natalitetom, sa odlaskom u inostranstvo - sa životom?

Jednom je pokojni Desimir Tošić rekao da posle demokrata na vlast u Srbiji dolaze radikali (čitaj Srpska napredna stranka) pa protektorat Evropske unije? Kako ćemo izdržati do protektorata?

Povezane vesti: Samo vi odugovlačite Diplomac Muftija i vladika
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.