Od rekonstrukcije važniji rad ministara

Izvor: S media, 18.Nov.2010, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od rekonstrukcije važniji rad ministara

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je rekonstukcija Vlade Srbije stvar političkog dogovora, a da je od toga koliko će imati resora, važnije da svi ministri dobro rade.

Dačić je u izjavi novinarima naglasio da Vlada Srbije može da se smanji i da SPS nema ništa protiv toga, naglašavajući da je to pitanje političkih odnosa.

Dačić, koji je predsednik Socijalističke partije Srbije, istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je da je SPS uvek bila spremna za razgovore o rekonstrukciji i da za tu stranku to nikada nije bio problem.

On je dodao da bi više voleo da svi ministri dobro rade i da se učinak vlade vrednuje po tome, a ne koliko ih ima.

Ne ulazimo u rekonstruisanu Vladu

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije nije ni najmanja ni najveća, a da, ako bude manje ministara, to ne znači da će biti i manje administracije.

Dačić je naveo primer Švedske u kojoj postoji jedno ministarstvo spoljnih poslova, ali sa četiri ministra, navodeći da u slučaju Srbije, desetak ljudi manje u vladi ne znači i smanjenje administarcije.

Dačić je prethodno prisustvovao otvaranju skupa posvećenog borbi protiv diskriminacije u Srbiji.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Mi se trudimo, a Ameri nas zavitlavaju

Izvor: Vesti-online.com, 18.Nov.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je, povodom godišnjeg izveštaja Stejt departmenta o slobodi religije u svetu u kome se Srbija pominje u delično negativnom kontekstu, izjavio da Srbija na tom planu čini najviše što može...Dačić je rekao novinarima da policija istražuje sve...

Nastavak na Vesti-online.com...

Građani za manju vladu

Izvor: Politika, 18.Nov.2010

Istraživanje agencije Faktor plus pokazuje da Vlada Srbije ima podršku za odluku da ne pozove Srbe da učestvuju na kosovskim izborima..Blizu dve trećine građana (61 odsto) ocenjuje da bi Vlada Srbije trebalo da bude veoma mala – sa 10 do 15 resora. Prema istraživanju stavova građana o nekoliko...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.