NIKOLIĆ: REKONSTRUKCIJA VLADE PRIČA ZA MALU DECU

Izvor: Kurir, 18.Nov.2010, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLIĆ: REKONSTRUKCIJA VLADE PRIČA ZA MALU DECU

NOVI SAD - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas u Novom Sadu da je suština najava o rekonstrukciji Vlade Srbije da se "nekako premosti vreme" dok naša zemlja ne dobije status kandidata za članstvo u EU, kao i do odluke o prodaji "Telekoma"

NOVI SAD - Predsednik Srpske napredne stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Tomislav Nikolić izjavio je danas u Novom Sadu da je suština najava o rekonstrukciji Vlade Srbije da se "nekako premosti vreme" dok naša zemlja ne dobije status kandidata za članstvo u EU, kao i do odluke o prodaji "Telekoma".

"Rekonstrukcija vlade ne znači ništa, jer je ona suočena s mnogim problemima među kojima je taj da 'ne može da zaradi novac, a može da ga potroši, a ni zaduživanje više ne ide tako lako kao ranije'", rekao je on novinarima prilikom posete Gradskom odboru SNS, koji je prešao u nove prostorije.

Napominjući da će u predstojećem rekonstruisanju vlade, najverovatnije, svaka politička stranka koja u njoj učestvuje, da se odrekne po jednog ministra, da bi se tako pokazalo da vlada "brine, štedi i radi", Nikolić je naveo da je ta rekonstrukcija, u stvari, "priča za malu decu". Lider naprednjaka je dodao da bi, u tom smislu, u martu iduće godine od aktuelnih vlasti mogli da očekujemo raspisivanje pokrajinskih izbora u Vojvodini, pošto oni koji sad vladaju "misle da su tu i dalje najjači pa bi im ti izbori mogli dati elana za buduće parlamentarne".

Nikolić smatra da će "još mnogo vode proteći Savom i Dunavom do parlamentarnih izbora u Srbiji", ali je naglasio da se SNS ozbiljno sprema da, kad god oni budu održani, na njima pobedi i formira vladu koja bi "za godinu dana učvrstila Srbiju na mestu sa kojeg se posle lakše diše", a on bi se, potom, kako je istakao, posvetio predsedničkim izborima.

Nikolić je rekao da to što deset godina u Srbiji vlast nije promenjena "korumpiralo i iskvarilo mnoge ljude koji su na vlasti", kao i mnoge njihove saradnike, posebno one oko predsednika Borisa Tadića, "koji zarađuju stotine miliona evra samo zato što su savetnici, ili su u Kabinetu predsednika Srbije".

Oni koji su sad na vlasti "tražiće saradnju na sve strane da spreče SNS da dođe na vlast u Srbiji", ista kao je Nikolić i naglasio da u toj stranci nema nikoga ko je povezan sa kriminalom.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma,   Kandidatura Srbije,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.