Izvor: RTS, 25.Mar.2022, 14:05

Od 8. aprila ponovo direktan let Beograd - Tel Aviv

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom turizma Izraela Joelom Razvozovom, koji je poručio da Izrael ostaje posvećen očuvanju i jačanju tradicionalnog prijateljstva sa Srbijom.
Izraelski ministar je najavio i da se 8. aprila ponovo uspostavlja direktan let od Beograda do Tel Aviva.
Dačić kaže da je zadovoljan zbog stalnog napretka političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Izraela, navodeći da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tome posebno doprinelo međusobno poštovanje i solidarnost dva naroda, koji su kroz istoriju često delili sudbinu, saopšteno je iz parlamenta.
Kaže da je spreman da doprinese daljem unapređenju bilateralnih odnosa, između ostalog kroz razmenu poseta i jačanje parlamentarnog dijaloga.
Nada se, dodaje, da će se nastaviti dobra komunikacija koja već postoji među različitim telima u parlamentima dve države.
Ministar Razvozov, koji u Beogradu učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma, zahvalio je na gostoprimstvu, navodeći da je zadovoljan što ima priliku da poseti Srbiju.
Poručio je da narod i vlada Izraela ostaju posvećeni očuvanju i jačanju tradicionalnog prijateljstva sa Srbijom.
Rekao je i da je Izrael zainteresovan da unapredi saradnju u oblasti turizma, te da su rezultati turističkog prometa manjeg obima od raspoloživih turističkih mogućnosti i potencijala, uprkos interesovanju izraženom kod stanovništva i nadležnih organa obe države za unapređenjem saradnje u oblasti turizma.
Razvozov je izrazio nadu da će Sporazum između dve vlade o saradnji u oblasti turizma, čije se potpisivanje planira tokom ove posete, doprineti uspostavljanju institucionalnog okvira za olakšavanje i jačanje saradnje između pojedinih partnera u turizmu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.