Obeležavanje Dana primirja u Drugom svetskom ratu

Izvor: RTS, 11.Nov.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje Dana primirja u Drugom svetskom ratu

Polaganjem venaca i odavanjem počasti stradalima u Prvom svetskom ratu obeležava se Dan primirja u Prvom svetskom ratu.
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić položio je venac na Francuskom vojnom groblju.

U pratnji Dačića bili su francuski i nemački ambasadori u Srbiji Žan-Luj Falkoni, Tomas Šib, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić.
Počast poginulima za slobodu otadžbine kod Spomenika neznanom junaku na Avali odao je generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.
Vence i cveće na Spomen kosturnicu braniocima Beograda položili ministar za rad Nenad Đorđević i predstavnici vojske diplomatskog kora, a održan je i prigodan umetnički program.
Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da je rat najveće zlo i podsetio da je u Prvom svetskom ratu u Srbiji poginulo između 1,1 i 1,3 miliona ljudi.
"Danas odajemo počast onima koji su dali živote za slobodu naše Srbije", rekao je Đorđević.
Poručio je da je važno setiti se da se Srbija "uvek borila na pravoj strani i da će se uvek boriti na pravoj strani".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu

Izvor: RTS, 11.Nov.2019

Polaganjem venaca i odavanjem počasti stradalima u Velikom ratu, obeležen je Dan primirja u Prvom svetskom ratu. . Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u čitavom svetu državnim manifestacijama u 11 časova u...

Nastavak na RTS...

DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU: Počast srpskim junacima

Izvor: Kurir, 12.Nov.2019, 02:13

Pijetet Venci žrtvama rata i herojima koji su pali za slobodu otadžbine položeni na Novom groblju, Avali i Francuskom vojnom groblju

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.