ODLUČAN ODGOVOR BEOGRADA! Ministar Dačić pozvao britanskog otpravnika poslova na razgovor zbog izjava poslanice!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 16:46

ODLUČAN ODGOVOR BEOGRADA! Ministar Dačić pozvao britanskog otpravnika poslova na razgovor zbog izjava poslanice!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić reagovao je povodom sporne izjave britanske poslanice.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je danas na razgovor otpravnika poslova Ambasade Velike Britanije Dominika Otveja povodom izjave britanske poslanice i predsednice Odbora za spoljnu politiku britanskog parlamenta Ališe Kerns, koja je u toku svog izlaganja u britanskom parlamentu optužila Srpsku pravoslavnu crkvu za šverc oružja.

Kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << navodi u saopštenju za medije, Dačić je odbacio ovakve optužbe i izrazio duboku zabrinutost zbog tvrdnji Kernsove da se oružje švercuje preko administrativnih prelaza iz Srbije u pravoslavne crkve na Kosovu kolima hitne pomoći.

Zbog težine tvrdnji, podvukao je da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije postupa sa punom ozbiljnošću i odgovornošću i očekuje više informacija i hitnu proveru pomenutih tvrdnji, kako od britanske strane, tako i od drugih nadležnih organa, uključujući misiju KFOR.

Šef srpske diplomatije naglasio je da će na takve stvari Srbija uvek reagovati, štiteći svoje državne i nacionalne interese.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.