O Kosovu i dalje u Briselu, ne očekuju se zamke

Izvor: Akter, 16.Dec.2015, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O Kosovu i dalje u Briselu, ne očekuju se zamke

Šef srpske diplomatije Ivica Dačic izjavio je danas da ne ocekuje "zamke" u poglavlju 35 o Kosovu, istakavši da će se dijalog Prištine i Beograda i dalje odvijatu u Briselu

ačić je za "Politiku" rekao i da to poglavlje "ne predstavlja zamenu za dijalog" istakavši da će se i ubuduće razgovarati uz posredovanje visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Frederike Mogerini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
Prema njegovim rečima, ne postoje ni bilo kakvi dodatni rokovi u vezi sa poglavljem 35.

Srbija će, uveren je ministar spoljnih poslova, primenjivati sve što se dogovori u Briselu.

"Za nas to nije problem", rkeao je on.

Dačić je, međutim, ukazao i da je nemoguce da EU, u situaciji kada njenih pet članica nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, utvrdi svoju jedinstvenu poziciju koja ne bi bila statusno neutralna.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

DAČIĆ: Ne očekujem zamke EU po pitanju Kosova

Izvor: Kurir, 16.Dec.2015

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da ne očekuje "zamke" u poglavlju 35 o Kosovu, istakavši da će se dijalog Prištine i Beograda i dalje odvijati u Briselu...Dačić je rekao i da to poglavlje "ne predstavlja zamenu za dijalog", istakavši da će se i ubuduće razgovarati uz posredovanje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.