Nije bilo istorijskog rukovanja

Izvor: B92, 19.Okt.2012, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije bilo istorijskog rukovanja"

Beograd/ Brisel -- Premijer Dačić je posle susreta sa Tačijem najavio da će u novembru biti održan sledeći sastanak do kada će Srbija spremiti svoju platformu za dijalog.

On je za B92 rekao da na sastanku u Briselu "nije došlo do istorijskog rukovanja" kao i da je tema sastanka "bio dogovor o dijalogu".

Cilj razgovora u Briselu bio je da se vidi da li postoji želja za dijalogom, rekao premijer Ivica Dačić i dodao da Srbija ne menja svoju poziciju i da razgovore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatra statusno neutralnim.

"Smatram da je vreme za istorijski dogovor, a spremni smo i za razgovore o konačnom statusu, kaže Dačić.

"Rekao sam mu (Tačiju) da Kosovo koliko je njegovo, toliko je i moje, jer ja sam rođen na Kosovu," kaže Dačić i dodaje da je najvažnija stvar da će razgovori biti vođeni u novembru, do kada će Srbija spremiti svoju platformu.

Premijer Srbije je izjavio za da je na današnjim sastancima sa Eštonovom bilo reči o pitanju raseljenih na KiM, povratku srpske imovine, zaštiti kulturne baštine, zločinima i trgovini organima.

On je rekao da je na sastanku preneo da Srbija misli da nije najbolja interpretacija o teritorijalnom integritetu u izveštaju Evropske komisije i da bi bila veoma loše da takva odredba ostane.

"Najvažnije da smo pokazali da želimo da se na miran način reše ovi problemi," rekao je premijer Srbije i napomenuo da je "ovo bio dogovor oko dijaloga, a dijalog bi tebalo da obuhvati teme kao što su energetika, postignuti sporazumi, telekom, pa i politička pitanja."

On je napomenuo i to da se sastao sa čovekom koji je u izveštaju saveta Evrope osumnjičen za trgovinu organima Srbija na Kosovu, istakavši da kao premijer mora da učestvuje u dijalogu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić - Tači - Ešton: Dogovor o dogovoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2012

BRISEL -..Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Dnevniku RTV-a, posle susreta sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, da je tema tog sastanka bila "dogovor o dijalogu" i najavio da će u novembru biti održan sledeći sastanak, do kada će rukovodstvo Srbije pripremiti platformu za vođenje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Nije bilo istorijskog rukovanja"

Izvor: B92, 19.Okt.2012

Beograd/ Brisel -- Predsednik vlade Dačić, posle susreta s Tačijem, najavio da će se sledeći sastanak održati u novembru i da će Srbija dotad spremiti svoju platformu za dijalog...On je za B92 rekao da na sastanku u Briselu "nije došlo do istorijskog rukovanja" i da je tema sastanka "bio dogovor...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.