Nema potvrde da je u Brazilu uhapšen Keka

Izvor: Studio B, 11.Maj.2011, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema potvrde da je u Brazilu uhapšen Keka

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je danas da je, za sada, potvrđeno da je u policijskoj akciji "Niva" u Brazilu uhapšen Goran Nešić koji je, kako je kazao, bio meta te akcije.

Dačić je kazao da nema potvrde da je uhapšen i Dejan Stojanović Keka.

"Mislim da su to bile preuranjene informacije koje nisu imale potvrdu Intrpola", naveo je ministar na konferenciji za novinare povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << obeležavanja decenije Akcije za bezbednost saobraćaja na putevima.

U Brazilu je 6. Maja uhapšena 31 osoba koji se terete za krijumccarenje narkotika.

"Cela akcija je rezultat saradnje srpskih organa za sprovođenje zakona, pre svega, Službe MUP-a za organizovani kriminal i Bezbednosno-informativne agencije i američke Agencije za borbu protiv narkotika DEA i britinske Agencije za teška krivična dela", rekao je tada Dačić.

Među uhapšenima, kako je rekao Dačić, nisu svi državljani Srbije, već ima i državljana Hrvatske i nekih drugih država.

Ministar je naveo da je u akciji uhapšena i osoba koja je koristila ime Slavka Barišića, a sumnja se da je u pitanju vođa novobeogradskog klana Dejan Stojanović Keka.

Ministarka pravde Snežana Malović potvrdila je tada Tanjugu da su u policijskoj akciji "Niva" u Brazilu zbog krijumčarenja droge uhapšeni Goran Nešić i Dejan Stojanovć zvani Keka.

Brazilska policija je uhapsila neke od osumnjičenih u udaljenoj oblasti Amazona, prema granici s Peruom, Bolivijom, Paragvajem i Argentinom, a ostale u velikim gradovima poput Sao Paola.

Najnovijom akcijom brazilske policije okončana je dvogodišnja operacija, tokom koje je izvedeno 35 hapšenja i zaplenjeno 620 kilograma kokaina, čija vrednost iznosi oko 1,2 miliona dolara.

Policija je navela i da je federalni sud naredio zaplenu imovine osumnjičenih, koja obuhvata 31 objekat, 15 luksuznih vozila i tri broda, ukupne vrednosti oko 16 miliona dolara.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.