Ne želimo silom da namećemo sporazum

Izvor: RTS, 07.Maj.2013, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne želimo silom da namećemo sporazum

Primena briselskog sporazuma bez saglasnosti kosovskih Srba može da dovede do štetnih posledica, rekao premijer Ivica Dačić.

Premijer Ivica Dačić rekao je da primena briselskog sporazuma bez saglasnosti Srba s Kosova može da dovede do štetnih posledica.

"Mi ne želimo da silom namećemo i implementiramo sporazum. Vlada Srbije stoji iza svoje odluke i u interesu je Srbije da se sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sprovede", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle sastanka s načelnicima pet okruga na Kosovu.

"Ako ga budemo radili bez učešća Srba sa Kosova i Metohije to može da dovede do štetnih posledica, a mi ne želimo da do toga dođe, pre svega imajući u vidu interese običnih ljudi koji imaju svoja radna mesta i svoj život na Kosovu i Metohiji", rekao je Dačić.

Dačić je ponovio da vlada stoji iza svoje odluke o briselskom sporazumu i da je u interesu i Srbije, i Srba sa KiM da sporazum bude sproveden.

Premijer je rekao da je razgovor sa načelnicima okruga bio veoma korektan kao što je bio do sada i sa drugim predstavnicima Srba sa KiM.

Dačić je najavio da će se razgovori sa Srbima sa KiM nastaviti i napomenuo da će vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić uskoro otići u južnu sprsku pokrajinu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.