NEZADOVOLJSTVO U SPS: Socijalisti bez direktora, Backović se povlači!?

Izvor: Press, 29.Apr.2014, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEZADOVOLJSTVO U SPS: Socijalisti bez direktora, Backović se povlači!?

Prema informacijama, grupu socijalista koji su nezadovoljni koalicionim aranžmanom koji je sklopio Ivica Dačić, kao i njegovim odnosom prema pojedinim stranačkim prvacima, predvode Milutin Mrkonjić, Slavica Đukić Dejanović, Branko Ružić, Dušan Bajatović i Novica Tončev.
- Postoji ozbiljna podela unutar stranke po pitanju ulaska u vladajuću većinu. Ne toliko zbog kadrovskih rešenja, koliko zbog toga što pojedini funkcioneri smatraju da će stranka time izgubiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << identitet. Oni smatraju da su neki ljudi, poput Dejana Backovića, ostavljeni na vetrometini. Neizvesna je i sudbina Dušana Bajatovića, kome se sprema smena u "Srbijagasu", a protiv njega bi mogla da bude pokrenuta i istraga - kaže izvor iz vrha SPS.
Kao posledica "šumova" između Dačića i dela rukovodstva, došlo je i povlačenje Dejana Backovića sa mesta direktora stranke. Zanimljivo je da njegovog naslednika treba da izabere šef Izvršnog odbora Branko Ružić, koji je takođe nezadovoljan stanjem u stranci.
Backović je u ponedeljak za "Novosti" samo kratko iskomentarisao da je trenutno na odmoru i nije hteo da se osrvće na "priče političke čaršije".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.