Moj odlazak u Prištinu nema veze sa statusom

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jan.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moj odlazak u Prištinu nema veze sa statusom"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je u četvrtak da će krajem marta u Prištini prisustvovati sastanku ministara spoljnih poslova zapadnog Balkana.

- Moja poseta neće imati veze sa statusnim pitanjima i neće značiti promenu stava Srbije po tom pitanju - rekao je Dačić novinarima u sedištu misije OEBS-a u Beogradu i dodao da će sastanak biti održan bez statusnih beležja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Dačić je dodao i da će tom prilikom kao predsedavajući OEBS-a posetiti isiju te organizacije u Prištini i naglasio da ta poseta takođe nije statusnog araktera.

Podsetio je da je učešće Srba na izborima na Kosovu omogućeno u saradnji a OEBS-om.

Ministar spoljnih poslova Srbije je rekao i da će 6. februara u Njujorku biti držana sednica SB UN o Kosovu.

Kako su mediji ranije najavili, sastanak ministara spoljnih poslova i konomije regiona, u okviru berlinskog procesa, biće održan u Prištini oslednje nedelje marta.

Kako su naveli izvori iz Prištine, to će biti i prva poseta Kosovu Ivice Dačića kao šefa srpske diplomatije, kao i ministra privrede Željka Sertića.

Sastanak će, kao i prethodna dva u Berlinu i Beogradu, biti organizovan po Gimnih formuli, odnosno bez isticanja državnih simbola.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Dačić: Moj odlazak u Prištinu nema veze sa statusom

Izvor: Blic, 30.Jan.2015, 00:32

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da će krajem marta u Prištini prisustvovati sastanku ministara spoljnih poslova zapadnog Balkana..."Moja poseta neće imati veze sa statusnim pitanjima i neće značiti promenu stava Srbije po tom pitanju", rekao je Dačić novinarima u sedištu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.