Modernizacija železnica jedan od prioriteta Vlade

Izvor: Beta, 25.Mar.2014, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modernizacija železnica jedan od prioriteta Vlade

BEOGRAD, 25. marta 2014. (Beta) - Premijer Srbije Ivica Dačić istakao je u utorak u razgovoru s delegacijom Ruske Federacije, koju je predvodio ministar saobraćaja Maksim Sokolov, da je modernizacija železničke infrastrukture jedan od prioriteta Vlade Srbije.

Dačić je, kako je saopštila Vlada, izrazio zadovoljstvo zbog početka radova na pruzi Beograd - Pančevo što se finansira ruskim kreditom koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << namenjen rekonstrukciji železničke infrastrukture.

Početak gradjevinskih radova na modernizaciji, izgradnji i elektrifikaciji drugog železničkog koloseka na pruzi Beograd-Pančevo biće obeležen danas na železničkoj stanici u Pančevu.

Vrednost posla je 91 miliona dolara, od čega će 78 miliona dolara biti plaćeno iz ruskog kredita, a oko 13 miliona dolara, odnosno 15 odsto, obezbedila je Srbija.

Deonica Pančevački most - Pančevo Glavna dugačka je 15 kilometara, a biće osposobljena za brzinu vozova do 120 kilometara na sat, te će putovanje trajati kraće.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.