Mirović rukovodi Ministarstvom privrede

Izvor: RTS, 29.Jan.2014, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović rukovodi Ministarstvom privrede

Radi obezbeđivanja nesmetanog funkcionisanja Ministarstva privrede, premijer Ivica Dačić ovlastio ministra Igora Mirovića da rukovodi tim ministarstvom. Dačić je prethodno Narodnoj skupštini uputio predlog za razrešenje Saše Radulovića.

Predsednik Vlade Ivica Dačić obavestio je članove Vlade da je, radi obezbeđivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nesmetanog funkcionisanja Ministarstva privrede, uputio Narodnoj skupštini Srbije predlog za razrešenje ministra privrede Saše Radulovića i da je ovlastio ministra Igora Mirovića da rukovodi i Ministarstvom privrede u Vladi Srbije.

Vlada Srbije je na sednici donela i Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500", prema kojoj maloprodajna cena vekne hleba od ovog brašna ne sme preći 46 dinara, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ova uredba stupa na snagu 1. februara i važiće do 31. jula ove godine.

Proizvođači hleba su obavezni da proizvedu i stave u promet hleb od brašna "T -500", najmanje 40 odsto dnevne proizvodnje. Takođe, trgovci su dužni da u strukturi dnevne nabavke imaju najmanje 40 odsto ove vrste hleba.

Ova uredba je doneta, kako se navodi, s ciljem da se spreče poremećaji na tržištu i obezbedi normalno snabdevanje svih potrošača, naročito nižih socijalnih kategorija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirović rukovodi Ministarstvom privrede

Izvor: Akter, 29.Jan.2014

Predsednik Vlade Ivica Dačić danas je uputio Narodnoj skupštini Republike Srbije predlog za razrešenje ministra privrede Saše Radulovića

Nastavak na Akter...

Mirović umesto Radulovića

Izvor: Večernje novosti, 29.Jan.2014

BEOGRAD - Predsednik Vlade Ivica Dačić obavestio je članove Vlade da je, radi obezbeđivanja nesmetanog funkcionisanja Ministarstva privrede, danas uputio Narodnoj skupštini Srbije predlog za razrešenje ministra privrede Saše Radulovića i da je ovlastio ministra Igora Mirovića da rukovodi i Ministarstvom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.