Ministar spoljnih poslova Srbije u Kirgistanu, Uzbekistanu i Tadžikistanu

Izvor: Beta, 06.Apr.2023, 15:58

Ministar spoljnih poslova Srbije u Kirgistanu, Uzbekistanu i Tadžikistanu

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, danas je počeo posetu Centralnoj Aziji, prvu jednog šefa diplomatije Srbije tom regionu."Veoma je bitno da oni mogu da predstavljaju most koji mi moramo da imamo sa Azijom. Zemlje koje su naši prijatelji, zemlje koje nas podržavaju i gde moramo da radimo na negovanju prijateljskih odnosa", rekao je Dačić.Dačić je u Kirgistanu, a postiće i Uzbekistan i Tadžikistan, izjavio da je značajno jačanje prisustva Srbije u regionu Centralne Azije."Ovo je prva u istoriji poseta ministra spoljnih poslova Srbije Kirgistanu", izjavio je Dačić u Biškeku posle razgovora sa svojim kolegom Ženbekom Kulubajevim i s predsednikom Kirgistana Sadirom Žaparovim.Te razgovore je ocenio kao "veoma korisne" za razvoj saradnje, posebno u odbrani i vojnoj industriji, zatim u obrazovanju, kulturi i nauci, prenelo je Ministarstvo spoljnih poslova.Dodao je da će zajednički raditi na uspostavljanju mešovite ekonomske komisije, jer je trenutna trgovinska razmena "skromna"."Njihovi stavovi su i dalje veoma čvrsti, oni kažu da nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije", izjavio je šef diplomatije Srbije.Ministar je rekao da je kirgiskom predsedniku Žaparovu preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegov poziv za posetu Srbiji, a najavio da će ministar Kulubajev posetiti Beograd ove godine.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dačić se sastao sa predsednikom Kirgiske Republike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2023

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa predsednikom Kirgiske Republike Sadirom Žaparovim.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.