Milićević: Ko ne prati politiku Dačića, nije mu mesto u SPS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 16:10

Milićević: Ko ne prati politiku Dačića, nije mu mesto u SPS

Potpredsednik SPS Đorđe Milićević izjavio je danas da onaj ko nije spreman da prati politiku predsednika stranke Ivice Dačića koji je, kaže, modernizovao i reformisao stranku, nema svoje mesto u SPS.

Milićević je tako odgovorio na pitanje da li se očekuju nova "čišćenja" u SPS i podsetio da su neka rešenja tim povodom već doneta, kao i da Statutarna komisija radi svoj deo posla, te da će kao odgovorna i ozbiljna stranka razgovarati o svemu unutar partije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Svako mora da ima svoj deo odgovornosti za nešto što se desilo", rekao je Milićević za Tanjug.

Ovih dana SPS potresaju unutarstranačke razmirice s obzirom na to da su pojedini članovi te stranke učestvovali u protestima protiv vlasti, a na to je isključenjima i smenama reagovao predsednik Dačić.

Upitan da li socijalisti u momentu kada obeležavaju 30 godina postojanja doživljavaju krizu, Milićević kaže da nije reč o krizi već da je cilj destabilizacije Srbije koja može da se desi ukoliko se destabilizuje predsednik države Aleksandar Vučić, a prvi korak ka tome je, ocenjuje, destabilizacija SPS i konkretno Ivice Dačića.

"Pravi socijalisti znaju da smo državotvorna stranka u čijem je programu kontinuirana borba za državu i njene građane i da su te vrednosti kamen temeljac na kojima počiva naša stranka. Oni koji ne shvataju su očigledno zalutali u SPS", rekao je Milićević za Tanjug.

On je istakao da socijalisti žele partnerski odnos sa SNS, jer, kako kaže, dele iste vrednosti. "Imamo zajednički cilj, a to je odbrana interesa Srbije i srpskog naroda u celini, ali i bolje sutra za naše građane. Ko to ne želi sigurno ne želi dobro Srbiji", naveo je Milićević.

Na pitanje da li je moguće da SPS bude opozicija, jer su poslednja istraživanja Ipsosa pokazala da im rejting posle demonstracija pada, Milićević najpre ističe da je stav SPS po pitanju demonstracija od početka jasan.

"Mislim da je SPS daleko više reagovala po pitanju demonstracija nego neke druge političke opcije koje na leđima Aleksandra Vučića imaju svoje predstavnike u parlamentu", poručio je Milićević i podsetio da su nedavno ukazali da je Srbija demokratska država u kojoj svako ima pravo da protestuje dok ne ugrožava funkcionisanje države.

Sada je, kaže, potpuno jasno da su protesti politički motivisani i da su građani pogrešili i vreme i mesto.

"Lažna politička elita danas potvrđuje šta je zapravo cilj navodnih spontanih protesta, a to je da pokušaju da na svaki način dođu bez izbora na vlast. To je nešto što smo mi osudili prve večeri", rekao je Milićević.

Što se tiče istraživanja, za nas je, dodaje Milićević, najmerodavnije šta su građani rekli na izborima.

Milićević je, komentarišući izborne rezultate, kazao da bi u drugačijim okolnostima mogli da kažu da su nezadovoljni, međutim, ukazao je da se dogodio "politički cunami" na političkoj sceni Srbije u kojem su preživele samo odgovorne i ozbiljne političke stranke.

"Mi smo preživeli i stabilizovali svoje biračko telo. Ja vas pitam gde su danas političke stranke koje su recimo 5. oktobra 2000. godine preuzele vlast? Nema ih na političkoj sceni. Brojne stranke su nestale sa političke scene, a mi smo opstali što govori da je SPS ozbiljna i odgovorna stranka", naveo je Milićević.

Povodom jubileja - 30 godina postojanja, Milićević kaže da su socijalisti prošli mnogo toga i ostali relevantan politički činilac na sceni Srbije.

"Onda kada je najteže bilo biti socijalista mi smo ostali verni socijalnoj ideji i borbi pre svega za običnog čoveka. Nama su za 30 godina mogli da spočitavaju bilo šta, ali nikada nisu mogli da kažu da smo bili izdajnici i da smo izdali nacionalne i državne interese", poručio je Milićević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.