Milenko Božović vodi Žandarmeriju

Izvor: BKTV News, 03.Avg.2013, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milenko Božović vodi Žandarmeriju

Novi komandant Žandarmerije je pukovnik Milenko Božović, dosadašnji zamenik šefa ove jedinice. Direktor srpske policije Milorad Veljović predložio je Božovića na to mesto, sa mandatom od godinu dana, a premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić se složio.
Bivši komandant ove jedinice Bratislav Dikić razrešen je dužnosti pre nekoliko nedelja. Žandarmerija u ovom trenutku broji oko tri hiljade pripadnika, a hiljadu ih je angažovano u kopnenoj zoni.
- >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Božović poznaje situaciju u Žandarmeriji, iskusan je specijalac i to je kontinuitet u radu jedinice – obrazložio je Veljović imenovanje Božovića. – Žandarmerija ima punu podršku Direkcije i mene kao direktora. Ružne stvari uradili su pojedinici i oni nisu ogledalo jedinice.
Direktor policije je objasnio da je predložio Božovića za komandanta Žandarmerije na godinu dana jer je potrebno uraditi detaljnu sistematizaciju.
- To je isuviše ozbiljan posao da bi se rešavao preko kolena – rekao je Veljović i naveo da će Žandarmerija biti ponos države i policije.
Veljović je rekao i da je pre dva dana razgovarao s načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem o međusobnoj saradnji i poboljšanju statusa Žandarmerije vezano za smeštaj u Kopnenoj zoni bezbednosti, kao i u Nišu i komandi Žandarmerije u Beogradu. Veljović je rekao da je, u tom smislu, naišao na punu podršku Dikovića i saradnika.
Izvor: Novosti
Tweet
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.