Mere vlade uštedeće milijardu evra

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2012, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mere vlade uštedeće milijardu evra

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da će efekat mera uštede u budžetu koje će vlada predložiti biti oko milijardu evra.

Dačić: Mora da bude para za plate i penzije  

 

"Polovina od toga je na planu rashoda, polovina na planu prihoda, uz najmanje moguće povećanje poreza i ukidanje više od 130 taksi preduzećima i ukidanje suvišnih agencija", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Dačić.

 

Dačić je ukazao da se mora izbeći blokada budžeta, što znači da moraju biti obezbeđene pare za isplatu plata i penzija za normalno funkcionisanje države, ali se mora izbeći i da Srbija upadne u dužničku krizu.

 

Premijer je rekao da će Vlada preduzeti i kratkoročne i dugoročne mere i najavio za sledeću sedmicu rebalans budžeta i predloge pratećih zakona usmerene na smanjenje troškova.

 

"Ono što je kratkoročno važno je da Srbija preživi, a to znači da se dođe do konsolidacije javnih finansija. Budžetski deficit je mnogo veći od najavljivanog, a i javni dug će do kraja godine ako se nastavi ovakvim tempom približiti 60 odsto", rekao je Dačić.

 

Dačić je kazao i da se nastoji stabilizovati kurs domaće valute, i istakao da će se u narednom periodu vlada orijentisati na štednju.

 

"Mi ćemo se orijentisati u narednom periodu ne da građani štede, nego da drzava štedi ali i da pomogne da privreda funkcioniše jer što više investicija privučemo, pre ćemo izaći iz krize", rekao je Dačić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.