Mediji: Dačić zamerio Markoviću zbog odnosa Crne Gore prema kosovskom pitanju

Izvor: BKTV News, 03.Feb.2017, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Dačić zamerio Markoviću zbog odnosa Crne Gore prema kosovskom pitanju

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić zamerio je danas premijeru Crne Gore Dušku Markoviću zbog odnosa te zemlje prema kosovskom pitanju, prenose beogradski mediji.

Dačić je Markoviću, koji je juče započeo dvodnevnu posetu Beogradu, izneo svoj stav da potezi Podgorice kada je reč o Kosovu ne idu u prilog dobrim odnosima dveju država. Ovo "skidanje rukavica" dovelo je do toga da sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na trenutak izađe iz kurtoazne diplomatske atmosfere.

Marković je juče razgovarao i sa premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem. Gost iz Podgorice poručio je u zvaničnom delu da nijedna odluka crnogorskih vlasti nije bila usmerena protiv Srbije. Istakao je da su dve zemlje "imale zajedničku istoriju, ali da sada svaka donosi odluke u svom interesu".

Vučić je poručio da su za Srbiju od ključnog značaja izgradnja auto-puta od Beograda preko Podgorice do Bara kao i modernizacija pruge:

"Razgovarali smo i o graničnim prelazima i dogovorili se da Srbija uloži novac kako bi po principu Horgoša obezbedili da tokom leta više ne bude strašnih gužvi na prelazima ka Crnoj Gori", rekao je premijer, i istakao da Srbija poštuje suverenu odluku Podgorice o članstvu u NATO i da je ne doživljava kao pretnju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.