Makedonski mediji: Dačić u Makedoniji ili BJRM?

Izvor: B92, 09.Feb.2017, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonski mediji: Dačić u Makedoniji ili BJRM?

Da li Ivica "mi smo budale što smo vas priznali" Dačić ide u MKD ili u BJRM, naslov je agencije Meta o sastanaku šefova diplomatija Zapadnobalkanske šestorke.

Meta podseća na Dačićevu izjavu u intervjuu agenciji Beta početkom godine da je Srbija pogrešila što je priznala Makedoniju pod njenim ustavnim imenom jer je Makedonija priznala Kosovo i podržala njegovo članstvo u Unesko.

Dodaje se i da je Dačić tada rekao da će Srbija ubuduće nastaviti da koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ime Makedonija u bilateralnim odnosima sa Skopljem, dok će multilateralno koristiti ime koje se koristi i u EU i u UN - BJRM.

U tekstu se takođe podseća da je nakon relativno blage reakcije makedonskog ministarstva spoljnih poslova usledila epizoda sa priznanicama za putarinu na kojima je pisalo BJRM i prenosi Dačićeva reakcija da "Srbija traži obostrano korektan odnos".

U Skoplju danas počinje dvodnevni sastanak ministara spoljnih poslova i energetike Zapadnobalkanske šestorke koju čine Albanija, BiH, Crna Gora, Kosovo, Makedonija i Srbija.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.