MUP: Kriminalni klanovi planirali kvar na avionu Dačića

Izvor: Politika, 14.Feb.2013, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Kriminalni klanovi planirali kvar na avionu Dačića

BEOGRAD – Direkcija policije obavestila je, na osnovu informacije BIA, predsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da Agencija ima saznanja da vođe pojedinih kriminalnih klanova nastoje da za interese svojih kriminalnih grupa, uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade Republike Srbije, izazovu kvar na avionu u inostranstvu prilikom putovanja predsednika, premijera ili prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije, saopštio je večeras MUP. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Kvar bi izazvao delimično oštećenje i nakon poletanja doveo do pada aviona, pri čemu se naknadno ne bi moglo ustanoviti da je u pitanju bio namerno izazvan kvar, jer se avion u poslednje vreme u više navrata kvario, sa čime je javnost bila upoznata, navodi se u saopštenju.

Nakon konsultacije Dačića, koji je danas u poseti Dablinu, i prvog potpredsednika Vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučića, odlučeno je da se nastavi sa međunarodnim aktivnostima.

U dogovoru sa članovima posade aviona Vlade Republike Srbije, predsednik Vlade Republike Srbije odlučio je da se vrati za Beograd danas u 18.30 časova istim avionom sa kojim je delegacija i doputovala u Dablin.

MUP je ovo saopštenje objavio pod oznakom „hitno”.

Tanjug

objavljeno: 14.02.2013.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   BIA

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kriminalne grupe neće uticati na vladu

Izvor: RTV Pink, 14.Feb.2013

. . . Avion Vlade Srbije sa premijerom Ivicom Dačićem i delegacijom bezbedno je sleteo na aerodrom Nikola Tesla po povratku iz zvanične posete Irskoj.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.