MAŠTA O RATU I NEĆE PRESTATI SA LOVOM NA SRPSKE GLAVE! Dačić oštro udario na Kurtija

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023, 14:36

"MAŠTA O RATU I NEĆE PRESTATI SA LOVOM NA SRPSKE GLAVE!" Dačić oštro udario na Kurtija

Ministar Dačić traži odlučniju reakciju međunarodne zajednice.

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, dao je intervju za Kurir u kojem je izjavio da Aljbin Kurti, odlukom Prištine da proglasi organizacije "Civilna zaštita" i "Severna brigada" terorističkim grupama, pokušava sebi obezbediti opravdanje za hapšenje budućih srpskih građana.

Dačić je izrazio zabrinutost i ukazao na opasnost od takvog poteza, tvrdeći da je Kurti spreman koristiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nepostojeće organizacije kao izgovor kako bi optužio nedužne ljude za terorizam i držao ih u zatvoru. Istakao je da Kurti ima težnju da izazove sukobe i nastavi sa progonom Srba.

Kurti time pravi nekakav alibi za svakog narednog Srbina kog namerava da uhapsi, a setimo se da postoji spisak od čak oko 350 ljudi. Pazite šta je smislio, da će, time što će nepostojeće organizacije proglasiti terorističkim, nedužnim ljudima koje uhapsi njegova policija staviti na teret izmišljeno delo terorizam i držati ih u zatvoru. Taj čovek zaista mašta o tome da izazove rat i, nažalost, neće prestati s lovom na srpske glave.

Ministar Dačić je takođe istakao da je reakcija nekih zapadnih zemalja bila snažna samo retorički, te da su deklarativne pretnje sankcijama nedovoljne da utiču na Kurtija.

Da bi rešili ovu situaciju, Dačić smatra da je potrebno da postoji stvarna volja za rešavanje problema, uključujući povlačenje specijalnih jedinica s teritorije severnog dela Kosova i povlačenje ilegalnih gradonačelnika iz srpskih opština. Takođe je naglasio važnost hitnog formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) u skladu sa dogovorima postignutim u Briselskom sporazumu. Dačić veruje da bi međunarodna zajednica mogla rešiti ove probleme ukoliko postoji stvarna volja za to.

Ministar Dačić je najavio posetu svog kolege iz Izraela u narednim nedeljama, tokom koje će razgovarati o "resetovanju odnosa". On je naglasio da je važno obnoviti odnose koji su dovedeni u pitanje zbog priznanja Kosova.

- Bitno je da resetujemo odnose, koje smo doveli u pitanje jer su priznali Kosovo - rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.