Dačić: Dobar i pozitivan razgovor sa Ljajićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2012, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Dobar i pozitivan razgovor sa Ljajićem

BEOGRAD -

Mandatar za sastav vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je kao "veoma dobar i pozitivan" današnji razgovor sa liderom Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasimom Ljajićem o eventulanom učešću te stranke u budućoj vladi.

"Naredne sedmice, posle povratka vršioca dužnosti predsednika Srpske napredne stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Aleksandra Vučića iz SAD, razgovaraćemo i zajedno vezano za detalje njegovog eventualnog učesća u parlamentarnoj većini, odnosno u vladi Srbije", rekao je Dačić.

On je za televizju "Pink" dodao i da će u međuvremenu Ljajić razgovarati sa Demokratskom strankom, na čijoj je listi bio na majskim izborima i bez čije saglasnosti, kako je ranije izjavio, ne želi da ulazi u novu vladu.

Dačić je precizirao da je na sastanku Ljajiću predstavio politiku i ciljeve nove vlade.

"Mislim da oko toga nema nikakvog spora i da smo oko tih ciljeva saglasni - i koalicija koja će činiti parlamentrnu većinu i stranka Ljajića", rekao je mandatar.

Podsećamo, prema medijskim napisima, buduća vladajuća koalicija bi želela da Ljajića vidi u Nemanjinoj 11, a pominje se da bi njemu mogao da bude poveren resor spoljnih poslova, koji inače pripada SNS.

Vest da bi Ljajić mogao da uđe u novu vladajući većinu objavljena je pre nekoliko dana na Tviter profilu lidera URS Mlađana Dinkića, ali je ubrzo uklonjena sa profila, da bi Ljajić potom potvrdio da ga je Dinkić zvao u vladu.

Nakon toga oglasio se i mandatar koji je rekao da nije uputio poziv Ljajiću, ali da je spreman da razgovara i sa njim, kao i sa predstavnicima manjinskih stranaka u parlamentu.

Inače, Dačić se danas sastao i sa liderom Stranke demokratske akcije Sulejmanom Ugljaninom, kome je predstavio program i ciljeve buduće vlade i da će ti razgovori biti nastavljeni sledeće sedmice.

On je potvrdio da će u ponedeljak razgovarati i sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom.

"Nevezano od toga da li će neko učestvovati u parlamentarnoj većini ili ne, dobro je da postoji saglasnost oko programa nove vlade i mislim da je taj program prihvatljiv i za stranke koje su trenutno van parlamentarne većine", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mandatar razgovorao sa Ljajićem,čeka se Vučić

Izvor: Mondo, 13.Jul.2012

Lider SPS-a Ivica Dačić ocenio je kao "veoma dobar i pozitivan" današnji razgovor sa liderom SDPS Rasimom Ljajićem o eventulanom učešću te stranke u budućoj vladi.

Nastavak na Mondo...

Dačić:Razgovor s Ljajićem pozitivan

Izvor: B92, 14.Jul.2012, 10:25

Beograd -- Mandatar Ivica Dačić ocenio je kao "veoma dobar i pozitivan" razgovor sa liderom SDPS Rasimom Ljajićem o eventulanom učešću te stranke u budućoj vladi..."Naredne sedmice, posle povratka vršioca dužnosti predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića iz SAD, razgovaraćemo...

Nastavak na B92...

Dačić: Razgovor s Rasimom Ljajićem je bio "veoma dobar i pozitivan"

Izvor: Blic, 14.Jul.2012

Mandatar za sastav vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je kao "veoma dobar i pozitivan" razgovor sa liderom Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasimom Ljajićem o eventulanom učešću te stranke u budućoj vladi...- Naredne sedmice, posle povratka vršioca dužnosti predsednika Srpske napredne stranke...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.