Lideri vladajuće koalicije odlučili: Rekonstrukcija za tri nedelje!

Izvor: Press, 07.Jul.2013, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri vladajuće koalicije odlučili: Rekonstrukcija za tri nedelje!

Lideri koalicije razgovarali su danas o budućim programskim ciljevima vlade i dogovorili da ove nedelje bude izabran glavni pregovarač Srbije u procesu pridruženja EU.

Na sastanku nije bilo reči o kadrovskim rešenjima, već je dogovoren kalendar događaja, prema kojem će ove nedelje biti još reči o vladinim ciljevima i izabran pregovarač.

Iduće sedmice o ciljevima vlade i personalnim rešenjima biće reči unutar stranaka. Treće sedmice će vlada i skupština obaviti sve neophodne poslove kako bi bio omogućen rad "rekonstruisane" vlade.

Sastanku su prisustvovali Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin, Ivica Dačić i Žarko Obradović, kao i Mlađan Dinkić i Verica Kalanović.

Kalanović, koja je obavestila novinare o rezultatima sastanka, istakla je da u programskim ciljevima vlade neće biti većih zaokreta, ali da će biti postavljeni ciljevi za rešavanje problema koji u ovom trenutku najviše muče Srbiju.

"Prva stvar o kojoj smo se dogovorili je postavljanje šefa pregovaračkog tima predstojeće sedmice, kako ne bismo kasnili sa poslovima pregovora i procesa priključenja EU", rekla je Kalanović.

Ona je rekla da je to prva tačka dogovora jer Srbija nema vremena za gubljenje u evrointegrativnim procesima.

Prema njenim rečima, Vlada je već ispunila jedan od svojih prioritetnih ciljeva, postavljenih prilikom potpisivanja koalicinog sporazuma pre godinu dana, a to je otvaranje pregovora sa EU.

Evrointegracije ostaju jedan od osnovnih ciljeva Vlade, istakla je ministarjka Kalanović.

"Mi danas nismo govorili o personalnim rešenjima, već o principima. Postavićemo ciljeve, oni će imati jasno definisane kriterijume za ocenu rezultata, jer mi želimo da podignemo lestvicu i da na godišnjicu Vlade jasno vidimo šta smo uradili, a šta nismo", rekla je Kalanović.

Ona je rekla da ovu vladu od prethodnih razlikuje to što je već po završetku prve godine analizirala rezultate svog rada, a isto će učiniti i na dvogodišnjicu rada.

Kalanović nije želela da spekuliše o personalnim rešenjima, koja će biti sprovdena u okviru rekonstrukcije Vlade, niti da tumači prisustvo pojedinih predstavnika vladajće koalcijie na današnjem sastanku.

Prvom sastanku posvećenom rekonstrukciji Vlade su, naime, prisustvovala po dva predstavnika SNS, SPS i URS: lideri stranaka Ivica Dačić, Aleksdandar Vučić, Mlađan Dinkić, te Aleksandar Vulin, Verica Kalanović i Žarko Obradović.


Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.