Lekari da se ne bune, i policiji manja plata

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2013, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lekari da se ne bune, i policiji manja plata"

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom negodovanja zaposlenih u prosveti i zdravstvu zbog najavljenog smanjenja plata, da će i policiji, takođe, biti smanjene plate, ali da oni po zakonu imaju 30 do 50 odsto veće koeficijente od drugih državnih činovnika.

Ivica Dačić  

"Zakon nisam doneo ja, donet >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je pre sedam osam godina, da policija ima od 30 do 50 odsto veće koeficijente nego drugi državni činovnici", kazao je Dačić i dodao da nije reč ni o kavim bonusima, nego da se oni samo tako zovu.

 

On je naveo da su nove ekonomske mere samo početak nečega što će imati pozitivan nastavak, da Srbiji bude bolje.

 

"Ovo je da bismo zaustavili ekonomski sunovrat, inače na kraju ćemo doći do toga, da neće moći nikome da bude isplaćena plate", kazao je Dačić.

 

On je naveo da je predlog novih mera veoma pažljivo razmatran i da neke stvari koje nisu prijatne moraju da se dese.

 

"Razgovori svih resornih ministara, sindikata će sigurno biti vođeni i u narednom periodu, ovo je samo početak nečega što mislimo da će imati pozitivan nastavak", kazao je premijer.

 

Govoreći o penzijama, on je napomenuo da se mora ići u reformu penzionog sistema, ali da u ovom trenutku to nije bio predmet razmatranja.

 

Dačić je naveo da je prvobitan predlog bio da se oporezuje sve što je iznad prosečne plate, koja iznosi nešto više od 40.000 dinara, ali da je u razgovoru sa Vučićem dogovoremo da ta cifra bude 60.000.

 

"Ne bi se ni do toga došlo da se nije moralo. Neke stvari moraju da se dese, u svakom slučaju nije prijatno", kazao je Dačić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.