Dačić: Ja sam na Vučićevoj strani

Izvor: RTS, 13.Okt.2013, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ja sam na Vučićevoj strani

Aktuelna vlada će opstati dok ima rezultata, rekao premijer Ivica Dačić. Ja sam na strani Aleksandra Vučića, rekao Dačić povodom spekulacija o sukobima unutar SNS-a. Dačić poručio da Vlada može da izdrži sve napade onih koji iz različitih interesa žele da ona padne.

Predsednik Vlade Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivica Dačić ocenio je da će aktuelna vlada opstajati dok ima rezultata, a povodom spekulacija o sukobima unutar SNS-a rekao je da je na strani lidera te stranke Aleksandra Vučića, a protiv protivnika promena.

Dačić je u emisiji "Teška reč" na televiziji Pink rekao da se u vladajućoj koaliciji ne planiraju prevremeni parlamentarni izbori, što dokazuju i poslednje ekonomske mere.

"Nisu problem izbori, nego moramo da definišemo da li se plašimo problema. Koji će politički ludak izaći sa ovakvim brojkama, govoriti šta nas čeka narednih godina i planirati izbore. Izbora će biti ako bude problema u funkcionisanju Vlade ili ako bude postojala takva klima u društvu", istakao je Dačić.

Premijer smatra da Vlada, zbog ogromne podrške koju uživa kod građana, može da izdrži sve napade onih koji iz različitih interesa žele da ona padne.

"Nijedna vlada u bliskoj prošlosti nije imala toliko pozitivnih očekivanja građana. Postoji li još neka država u svetu gde su najpopularniji političari oni koji obavljaju tri najvažnije funkcije u zemlji, a gde su lideri opozicije najnepopularniji", zapitao je Dačić.

Komentarišući spekulacije javnosti o tome da li u Srpskoj naprednoj stranci postoje suprotstavljene struje, Dačić je rekao da ne želi da se meša u unutrašnje stvari koalicionog partnera, ali da se radi o organizovanom pružanju otpora promenama u društvu.

"Ja sam na strani Aleksandra Vučića. Ovde je od prvog dana formiranja Vlade počelo da se govori da će Vlada biti na staklenim nogama, međutim, nijedna velika stvar u državi nije urađena a da se o tome nismo konsultovali, ili da o tome nismo razgovarali sa predsednikom države. Stalno su podgrevali naše sukobe, ali to je zapravo bio veliki otpor promenama", ocenio je Dačić.

Kako je rekao, Vučićevi politički protivnici procenili su da je sada, kada su najavljene neke nepopularne ekonomske reforme, to dobra prilika da se krene na Vučića jer su ekonomski ministri bili njegov izbor.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAČIĆ: Ja sam na Vučićevoj strani

Izvor: Telegraf.rs, 13.Okt.2013

- Ovde je od prvog dana formiranja vlade počelo da se govori da će vlada biti na staklenim nogama, međutim nijedna velika stvar u državi nije urađena, a da se o tome nismo konsultovali, ili da o tome nismo razgovarali sa predsednikom države - rekao je premijer

Nastavak na Telegraf.rs...

Dačić: Držim Bajdena za reč

Izvor: B92, 14.Okt.2013, 14:46

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je da Srbija treba sebe da uredi kako bi stala na noge, a da će kada takva stigne u EU, biti "magnet za investicije"...Kako privući strane investitore u Srbiji pitanje je kojim se bave učesnici 13. Ekonomskog samita Srbije, koji se održava u hotelu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.