Lavrov dolazi u maju

Izvor: Akter, 18.Apr.2015, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov dolazi u maju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom i ugovorio s njim posetu Beogradu 15. maja, okvirno, piše Politika

"To je u okviru naših redovnih poseta. Razgovaraćemo o našim bilateralnim odnosima i, naravno, predsedavanju Srbije OEBS. On će se tada sresti i sa predsednikom Nikolićem i premijerom Vučićem”" najavio je Dačić.

On ističe i da ova poseta Lavrova nema veze sa njegovom posetom Ukrajini u junu u svojstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << predsedavajućeg OEBS.

Dačić je u subotu je razgovarao telefonom sa Lavrovom, u utorak sa nemačkim kolegom Štajnmajerom, dok se u četvrtak u Hagu video sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Klimkinom.

"Svi razgovori su u cilju sprovođenja mirovnog plana i mirovnog paketa iz Minska", objasnio je Dačić i najavio da će u Beogradu 28. aprila biti organizovana sednica "trojke" OEBS.

"Dakle, doći će Štajnmajer i švajcarski ministar Burkhalter. U maju će ovde doći Lavrov, a ja ću u junu posetitiUkrajinu”, naglašava Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.