LSV: Zajednički sprečiti incidente

Izvor: RTS, 10.Feb.2013, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Zajednički sprečiti incidente

Treba povećaćati broj policajaca u Temerinu i zaustavi incidente, smatra LSV. Potrebna je i Radna grupa pokrajinskih institucija i skupštinskih odbora za bezbednost i međunacionalne odnose, predstavnika lokalne samouprave i MUP-a, ističe Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije poveća broj pripadnika policije u Temerinu i zaustavi incidente i podsetila ministra policije Ivicu Dačića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na zahtev da podnese ostavku zbog pogoršanja bezbednosne situacije u Vojvodini.

"Nije dovoljno da vinovnici tuča budu samo privedeni, potrebno je sprečiti da tuča uopšte i bude. Niko ne sme da strepi na ulici za svoju ili bezbednost svog deteta", navodi se u saopštenju.

Podsećamo, naglasila je LSV, da je upravo pojačanim prisustvom policije u jesen 2011. godine zaustavljen talas nasilja.

Učestalost tuča u Temerinu, i onih za koje je utvrđeno da su etnički motivisane i onih koje to nisu bile, odavno je prevazišla sve granice i nikako ne doprinosi negovanju tradicionalno dobrih međunacionalnih odnosa koji su karakteristični za Vojvodinu.

Pored više policajaca, Temerinu je potrebna i Radna grupa koju bi činili predstavnici različitih pokrajinskih institucija, a pogotovo skupštinskih odbora za bezbednost i međunacionalne odnose, zatim predstavnici lokalne samouprave i MUP-a Srbije.

Njen zadatak bi bio da svakodnevno promoviše različitost i toleranciju, ali i rasvetli sve razloge zbog kojih se u Temerinu ovakve stvari dešavaju, smatra LSV.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV: MUP da zaustavi incidente u Temerinu

Izvor: Telegraf.rs, 10.Feb.2013

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je da se poveća boj pripadnika policije u Temerinu, ali i da se oformi Radna grupa kako bi se istražili uzroci sve češćih sukoba u tom gradu

Nastavak na Telegraf.rs...

Priručnik za vanredne situacije

Izvor: RTS, 11.Feb.2013, 10:13

Ministarstvo unutrašnjih poslova štampalo priručnik za ponašanje u slučaju požara, poplave, zemljotresa. Načelnik sektora za Vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić kaže da, nažalost, lokalne samouprave nisu dovoljno zainteresovane za taj priručnik...Sektor za vanredne situacije MUP-a...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.