LDP: Potezi Dačića nanose štetu nacionalnim interesima

Izvor: RTS, 03.Jan.2017, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Potezi Dačića nanose štetu nacionalnim interesima

LDP je ocenio da politički potezi Ivice Dačića nanose sve više štete nacionalnim interesima Srbije i nesumnjivo se radi o proračunatom nastupu i "izlivu kafanskog nacionalizma kojem je lider SPS sklon".
"LDP je dužna da upozorava da socijalisti danas opet predstavljaju jedne od glavnih kočničara evropskog puta Srbije, zato što njihovi nadređeni u Moskvi Srbiju vide kao poligon za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vođenje borbi sa zapadnim zemljama", piše u saopštenju.
Kako navodi LDP, SPS izbegava da kaže da je baš zbog politike te stranke ova zemlja razorena, da su je napustili oni koji su bili prinuđeni da u svojim najboljim godinama beže iz sveopšteg ludila i da je baš zbog te politike upropašćeno pravo građana na normalan život.
SPS je ranije danas ocenio da je LDP-u očigledno ponestalo ideja u hajci koju vode na socijaliste i Ivicu Dačića, pa recikliraju stara saopštenja i izjave o Srbiji kao ruskoj guberniji, što nije vredno odgovora.
"Kada su to SPS i Ivica Dačić izjavljivali ili se za to zalagali? Naprotiv, Srbija ne treba da bude ni ruska gubernija, ni briselska provincija, ni američki rezervat, Srbija pripada građanima Srbije", saopštio je SPS.
Prethodno je LDP saopštio da Dačić mora konačno da odluči da li je ministar u Vladi Srbije ili ambasador Rusije u Srbiji, dodajući da ne pristaje mirno da gleda "kako pojedinci kao Dačić nameću ideju o Srbiji kao ruskoj guberniji".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.