LDP: Neodgovorna izjava Ivice Dačića svesno gura region u nestabilnost

Izvor: Večernje novosti, 02.Jan.2017, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Neodgovorna izjava Ivice Dačića svesno gura region u nestabilnost

Liberalno demokratska partija (LDP) ocenila je danas da šef srpske diplomatije Ivica Dačić svojim poslednjim izjavama svesno narušava odnose u regionu Liberalno demokratska partija (LDP) ocenila je danas da šef srpske diplomatije Ivica Dačić svojim poslednjim izjavama svesno narušava odnose u regionu i tako izaziva i provocira reakciju zemalja u susedstvu."U samo jednoj svojoj izjavi sa svakom zemljom u okruženju otvara nove verbalne sukobe. Izazivajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju ministar spoljnih poslova neodgovornošću ponovo gura region u narušavanje odnosa kakvi su bili karakteristični u godini za nama", navedeno je u saopštenju LDP-a. Dodaje se da je, umesto spuštanja tenzija, Dačić spreman da otvori frontove koji apsolutno ne odgovaraju interesima Srbije u ovom trenutku, a sve zbog, kako je ocenjeno, svoje sebične ambicije da u predstojećoj kampanji poveća nacionalističku retoriku. "Dačić kao ministar nema pravo da svoje lične stavove kandiduje kao zvaničnu državnu politiku i mora paziti na težinu izgovorenih reči ako je sposoban da razume da svaki potez Srbije izaziva i određenu kontrareakciju", ocenili su iz LDP-a. Ukazano je i da je Srbija dužna da čuva stabilnost regiona i da zato nema prava na takve verbalne izlete, pošto, kako je ocenjeno, bliska istorija pokazuje da je tako malo potrebno da se zapali fitilj nacionalizma. Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je u intervju agenciji Beta da će Srbija igrati konstruktivnu ulogu u rešavanju problema u regionu, ali da bi mogla da glasa protiv interesa susednih zemalja koje nisu podržale Srbiju u za nju važnim pitanjima, kao što su priznanje Kosova ili njegovo članstvo u Unesku. On je rekao da to nije osveta već politika reciprociteta i da Srbija nikome neće dozvoliti da je ponižava. "Ja jedva čekam kada će se pojaviti u međunarodnim organizacijama neki stav koji je važan za Makedoniju, za Crnu Goru, pa ćemo viđeti kako će se Srbija postaviti", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

SPS: Srbiju niko neće ponižavati!

Izvor: BKTV News, 02.Jan.2017

Socijalistička partija Srbije izdala je saopštenje u kome upozorava da Srbija nikome više neće dozvoliti da je ponižava...Socijalistička partija Srbije istakla je danas da je Srbija za vreme učešća SPS u vlasti najdalje otišla u pregovorima o članstvu u EU čuvajući vitalne interese zemlje,...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.