LDP:Dačiću ne pripada čak ni politika koju vodi

Izvor: Blic, 17.Feb.2014, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP:Dačiću ne pripada čak ni politika koju vodi

Beograd - Liberalnodemokratska partija reagovala je danas na predizborne poruke lidera socijalista Ivice Dačića, posebno na njegovu izjavu da će baš on, od svih kandidata, obezbediti da reforme ne unište narod.

"Čovek koji je bio svedok, saradnik i izvršilac dvadesetpetogodišnjeg uništavanja sopstvenog naroda, kome je za nadoknadu za sva čuda koja su se tu desila ponudio bezbrižno pevuckanje 'Miljacke', bez ikakvog je stida i srama rekao da će obezbediti da reforme >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne unište narod", navodi LDP u današnjem saopštenju.

Navodeći da je Dačić u spisak svojih zasluga stavio čak i sopstveni boravak Srbiji u vreme sankcija i bombardovanja, LDP navodi da je Dačić za četvrt veka prešao dugačak put od "Slobe do Ketrin Ešton", ali i da je za otpuštanje radnika i propast privrede uspeo da "optuži" Peti oktobar.

Tu izjavu je, navodi LDP, dao čovek koji je učestvovao u vlasti i pre i posle Petog oktobra.

"Junačkim boravkom u Srbiji za vreme bombardovanja i sankcija hvali se čovek čija partija je svojim delovanjem doprinela nastanku i jednoga i drugoga. Krivicu Petog oktobra traži čovek koji je posle Petog oktobra bio na vlasti duže od svih onih koji su ga tog dana sa vlasti adekvatnom motkom oterali", navodi se u saopštenju.

LDP Dačića naziva licemerom, "prevarantom i kleptomanom", i kritikuje što baš on poziva da se glasa za "politiku koja je vratila ugled Srbiji u svetu" i koja je, doduše, potpisala Briselski sporazum, "kao logičan kraj avanture u koju Dačić i njegovi uveoci guraju Srbiju evo već četvrt veka".

LDP navodi da čak ni politika koju vodi ne pripada njemu, jer ju je, tvrde, napisao LDP, a odobrila SNS.

Navizivajući Dačićev jučerasnji predizborni miting u Novom Sadu performansom, a njega zabavljačem, LDP, u ironično intoniranom saopštenju, "predlaže" lideru SPS da počne da naplaćuje karte za svoje mitinge, koje naziva zabavnim.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.