Kriminalni klanovi planirali kvar na avionu Dačića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2013, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriminalni klanovi planirali kvar na avionu Dačića

BEOGRAD -

Premijer Srbije Ivica Dačić u dogovoru sa državnim vrhom i pilotom vladinog aviona kojim se vraća iz zvanične posete Irskoj odlučio je da ne prekida let za koji je iz BIA upozoreno na kvar, izjavio je večeras državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić.

"Nakon konsultacija s državnim vrhom i pilotima vladinog aviona, Dačić je odlučio da nastavi put iz Dablina za Beograd i on se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nalazi u avionu na putu za Beograd", kazao je Vukić RTS-u.

On je za RTS kazao da je premijeru iz Direkcije policije poručeno od BIA da je moguće izazivanje namernog kvara na vladinom avionu kojim putuje.

Vukić je kazao da tim avionom, pored premijera, inače putuju i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

Pod oznakom "hitno", MUP je prosledio saopštenje u kome se navodi da je Direkcija policije obavestila, na osnovu informacije BIA, predsednika vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da Agencija ima saznanja da vođe pojedinih kriminalnih klanova nastoje da za interese svojih kriminalnih grupa, uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade Republike Srbije, izazovu kvar na avionu u inostranstvu prilikom putovanja predsednika, premijera ili prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije, saopštio je večeras MUP.

Kvar bi izazvao delimično oštećenje i nakon poletanja doveo do pada aviona, pri čemu se naknadno ne bi moglo ustanoviti da je u pitanju bio namerno izazvan kvar, jer se avion u poslednje vreme u više navrata kvario, sa čime je javnost bila upoznata, navodi se u saopštenju.

Nakon konsultacije Dačića, koji je danas u poseti Dablinu, i prvog potpredsednika vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučića, odlučeno je da se nastavi s međunarodnim aktivnostima.

U dogovoru s članovima posade aviona Vlade Republike Srbije, predsednik Vlade Republike Srbije odlučio je da se vrati za Beograd danas u 18.30 časova istim avionom sa kojim je delegacija i doputovala u Dablin.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP: Kriminalni klanovi planirali kvar na avionu Ivice Dačića

Izvor: Blic, 14.Feb.2013

Direkcija policije obavestila je, na osnovu informacije BIA, predsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da Agencija ima saznanja da vođe pojedinih kriminalnih klanova nastoje da za interese svojih kriminalnih grupa, uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade Republike...

Nastavak na Blic...

MUP: Kriminalni klanovi planirali diverziju; Dačić bezbedno sleteo u Beograd

Izvor: S media, 14.Feb.2013

BIA ima saznanja vođe pojedinih kriminalnih klanova nastoje da uz pomoć osoba koje imaju pristup avionu Vlade Republike Srbije, izazovu kvar na avionu u inostranstvu prilikom putovanja predsednika, premijera ili prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije, saopštio je večeras MUP...Direkcija policije...

Nastavak na S media...

MUP: Diverzija na avionu državnog vrha

Izvor: Mondo, 14.Feb.2013

Pojedini kriminalni klanovi nastoje da uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade izazovu kvar na avionu u inostranstvu prilikom putovanja predsednika, premijera ili prvog potpredsednika Vlade. Dačić nije hteo da menja avion...Direkcija policije obavestila je, na osnovu informacije...

Nastavak na Mondo...

Hteli da obore vladin avion

Izvor: Večernje novosti, 14.Feb.2013

Avion Vlade Srbije kojim su se premijer vlade Ivica Dačić i delegacija vlade vraćali iz Dablina, bezbedno je u četvrtak veče sleteo na aerodrom Nikola Tesla, a Dačić je poručio da "neće atentatori i saboteri određivati satnicu rada članovima vlade".Državni avion sleteo je u Beograd večeras...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.