MUP: Diverzija na avionu državnog vrha

Izvor: Mondo, 14.Feb.2013, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Diverzija na avionu državnog vrha

Pojedini kriminalni klanovi nastoje da uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade izazovu kvar na avionu u inostranstvu prilikom putovanja predsednika, premijera ili prvog potpredsednika Vlade. Dačić nije hteo da menja avion.

Direkcija policije obavestila je, na osnovu informacije BIA, predsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da Agencija ima saznanja da vođe pojedinih kriminalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << klanova nastoje da za interese svojih kriminalnih grupa, uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade Republike Srbije, izazovu kvar na avionu u inostranstvu prilikom putovanja predsednika, premijera ili prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije, saopštio je večeras MUP.

Kvar bi izazvao delimično oštećenje i nakon poletanja doveo do pada aviona, pri čemu se naknadno ne bi moglo ustanoviti da je u pitanju bio namerno izazvan kvar, jer se avion u poslednje vreme u više navrata kvario, sa čime je javnost bila upoznata, navodi se u saopštenju.

Premijer Srbije u dogovoru sa državnim vrhom i pilotom vladinog aviona kojim se vraća iz zvanične posete Irskoj odlučio je da ne prekida let za koji je iz BIA upozoreno na kvar, izjavio je večeras državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić.

Premijer je bezbedno sleteo na surčinski aerodrom nešto posle 21 sata.

"Nakon konsultacija s državnim vrhom i pilotima vladinog aviona, Dačić je odlučio da nastavi put iz Dablina za Beograda", kazao je Vukić RTS-u.

On je za RTS kazao da je premijeru iz Direkcije policije poručeno od BIA da je moguće izazivanje namernog kvara na vladinom avionu kojim putuje.

Vukić je kazao da tim avionom, pored premijera, inače putuju i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i prvi poptredsednik vlade Aleksandar Vučić.

(Tanjug/MONDO/Foto: Nenad Milošević, Tanjug)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

MUP: Diverzija na avionu državnog vrha

Izvor: Cafe.ba, 14.Feb.2013

Pojedini kriminalni klanovi nastoje da uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade izazovu kvar na avionu u inostranstvu prilikom putovanja predsjednika, premijera ili prvog potpredsjednika Vlade. Dačić neće da mijenja avion.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.