Kontinuirana podrška Češke evrointegracijama Srbije

Izvor: Cafe.ba, 22.Sep.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontinuirana podrška Češke evrointegracijama Srbije

- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je na sastanku sa češkim parlamentarcima zahvalio na kontinuiranoj podršci Češke evrointegracijama Srbije.

Dačić je danas primio delegaciju Odbora za spoljnu politiku Poslaničkog doma Parlamenta Češke, koju je predvodio predsjednik Odbora Karel Švarcenberg, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Na sastanku je obostrano konstatovano da su bilateralni odnosi veoma dobri i istaknut >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << zajednički interes za njihovo dalje produbljivanje i jačanje u svim oblastima.

Švarcenberg je istakao da Srbiju i Češku i njihove narode vezuje snažno prijateljstvo koje ima dugu istorijsku tradiciju.

Potvrdio je da će Češka nastaviti da dosljedno podržava Srbiju na njenom daljem putu ka Evropskoj uniji.

Razmijenjena su mišljenja i u vezi sa aktuelnom migrantskom krizom, a sa češke strane je istaknuto da se Srbija u ovoj situaciji ponijela solidarnije i humanije od mnogih drugih zemalja u Evropi.

U razgovoru su razmotrena i aktuelna pitanja iz domena rada OEBS-a, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Dačić: Podrška Češke

Izvor: Akter, 22.Sep.2015

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa članovima delegacije Odbora za spoljnu politiku Poslaničkog doma Parlamenta Češke, koju u poseti Beogradu predvodi predsednik Odbora Karel Švarcenberg i zahvalio se na kontinuiranoj podršci Češke...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.