Koalicija sa DS posle izbora

Izvor: RTS, 18.Jun.2011, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija sa DS posle izbora

Cilj SPS je da na narednim izborima ostvari značajan rezultat i nakon toga napravi koaliciju sa Demokratskom strankom, poručio lider socijalista Ivica Dačić.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je da je cilj te stranke da na narednim izborima ostvari značajan rezultat i nakon toga napravi koaliciju s Demokratskom strankom.

Izborna konferencija beogradske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << organizacije Socijalističke partije Srbije ponovo je izabrala Aleksandra Antića za predsednika Gradskog odbora SPS-a.

Delegati Izborne konferencije izabrali su i 110 članova beogradskog odbora SPS-a.

"Uz dužno poštovanje prema koalicionim partnerima, cilj nam je da ih pobedimo na narednim izborima i nakon toga pravimo koaliciju", kazao je Dačić na izbornoj konferenciji beogradske organizacije SPS-a.

Dačić je od koalicionih partnera u Vladi Srbije zatražio da se sa poštovanjem ophode prema socijalistima i njihovim stranačkim koalicionim partnerima Jedinstvenom Srbijom i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije.

"Da nije bilo SPS-a, ne bi bilo ni vladajuće koalicije ili bi bilo neke druge koja ne bi bila tako dobra za Srbiju", rekao je Dačić.

Govoreći o oduzimanju kuće porodici Slobodana Miloševića, Dačić je naveo da građanima neće biti bolje zbog toga i poručio onima koji misle da je time SPS-u zadat udarac da su socijalisti preživeli i jače udarce. "Naša prošlost je problem s kojim treba da se izborimo", kaže Dačić.

Odluka Vlade Ruske Federacije da uvrsti Srbiju s Kosovom u spisak država s takozvanom složenom društveno-političkom situacijom, je pre svega administrativn, a ne politička, rekao je Dačić u pauzi izborne konferencije.

Predsednik Gradskog odbora SPS-a Aleksandar Antić izjavio je da učešće socijalista prethodne tri godine u gradskoj vlasi predstavlja vreme reafirmacije politike stranke koja je u tom periodu zadobila poverenje građana.

Antić je otvarajući izbornu konferenciju istakao da veruje da će socijalisti na sledećim izborima ostvariti "dvocifrene rezultate".

Đilas: Koalicija u Beogradu kao porodica  

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas poručio je da je odluka o saradnji SPS-a i DS-a pre tri godine bila hrabra i velika i da je Srbiju povela na pravu stranu prema Evropi.

Đilas veruje da je budućnost Srbije u koaliciji te dve stranke, kao i partija sa kojima one sarađuju u Beogradu.

"Siguran sam da ćemo na izborima za koje mislim da neće biti ove, već sledeće godine, pobediti i nastaviti da vodimo grad na ovaj način," rekao je Đilas na konferenciji.

Gradonačelnik Beograda je naglasio da stranke koje čine gradsku vlast u Beogradu mogu biti ponosne na rezultate koji su postignuti poslednje tri godine i dodao da je "sjajno što Beograd posle 40 godina dobija most, što ima nove i sređene ulice, škole, obdaništa...."

Đilas je ocenio da koalicija u Beogradu funkcioniše "kao porodica koja se ponekada posvađa i ne govori dva dana, ali na kraju mora da počne da razgovara".

"Neko će da lupa vratima, neko će da ukida deci mobilni, kompjutere, ako nisu dobra, ali svi smo naši. U koaliciji svako ima ideje i svoj program," rekao je Đilas, koji je i zamenik predsednika DS-a.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.