Koalicija SPS-PUPS-JS neizvesna

Izvor: S media, 26.Okt.2011, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija SPS-PUPS-JS neizvesna

Milan Krkobabić, potpredsednik PUPS: Koalicija sa Ivicom Dačićem i Draganom Markovićem Palmom nije izvesna.

Koalicije koje sada imamo na političkoj sceni Srbije, uključujući i našu sa SPS i JS, pravljene su za izbore 2008. i za aktuelnu strukturu vlasti. Nisu pravljene za izbore 2012. godine. Za to su neophodni novi dogovori. Naravno, razgovaraćemo prvo s Dačićem i Palmom, ali onda i sa ostalima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << - ističe za Danas potpredsednik PUPS Milan Krkobabić.

Krkobabić je razgovarao sa Aleksandrom Vučićem i najavio kontakte s DS.

Radikali neće koaliciju sa naprednjacima, već SPS-om

Koalicija SPO i LDP na pomolu?

Nikolić: Neće biti koalicije SNS i DS

"Hoćemo da lansiramo novu političku praksu. Hajde da diskutujemo o novim idejama, da razbijamo predrasude, da nemamo unapred ukopane rovove. Naš prioritet je donošenje zakona o socijalnom preduzetništvu, koji bi omogućio da se što lakše, brže i po državu jeftinije uposli armija ljudi, i to pre svega iz marginalizovanih društvenih grupa, kao što su osobe sa invaliditetom, izbegla i raseljena lica, zatim ljudi koji su premladi za penziju, a proglašeni su prestarim za posao, delovi romske populacije..."

Međutim, Krkobabić se slaže sa Ivicom Dačićem da će koalicija SPS-PUPS-JS, ako se u tom sastavu pojavi na izborima, biti treća na izborima 2012.

"Evo, najnovije istraživanje, pravljeno za DS, govori da PUPS ima tri odsto, SPS sedam, a Palma jedan procenat. U zbiru, to je 11 odsto i sigurno treće mesto. Ali, da li će ta koalicija izaći na naredne izbore zavisi od razgovora koje budemo imali, kakve ćemo programe staviti na sto. Srbiji treba veliko spremanje, ne provetravanje ili brisanje prašine. Ono što je za podrum, neka ide u podrum, ono što je za tavan - na tavan, a smeću se zna mesto. S kim se o tome dogovorimo, s njim ćemo biti partneri. Odbijamo da nas bilo ko unapred negde svrstava, sve odluke ćemo donositi samostalno", navodi on.

(Danas)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.