Ko bi bio bolji premijer?

Izvor: RTS, 23.Mar.2013, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko bi bio bolji premijer?

Premijer Ivica Dačić rekao je da medijski natpisi o njegovoj smeni narušavaju pregovaračku poziciju Beograda u dijalogu s Prištinom... Priče o tome ko bi bolje obavljao funkciju premijera, nastavljaju se i danas.

U danu dok je predsednik srpske Vlade Ivaca Dačić u Briselu pregovarao sa Hašimom Tačijem, u Srbiji se čitalo i o tome će da li će biti rekonstrukcije Vlade i da li će prva dva čoveka Vlade zameniti mesta.

Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivica Dačić za medijske spekulacije po kojima njemu ne bi odgovarao dogovor sa Prištinom zbog moguće rekonstrukcije Vlade - kaže da su to "srpska posla".

"Jesmo li mi normalan narod, jesmo li mi normalna država, zar ne shvatamo da sami sebi tako narušavamo naš državni i nacionalni interes", upitao je premijer.

Dačić je rekao da "ne priča o sebi lično", ali da se pita "kako može neko da ide da pregovara u ime Srbije", a da se piše "da samo što nije smenjen".

"Evo im funkcija premijera, ko god je hoće nek dođe da razgovara sa Tačijem ako može bolje", rekao je predsednik Vlade.

Svoj lični stav o verovatnoći da dođe do promene premijera izneo je zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić.

"U dosadašnjem funkcionisanju Vlade Srbije najbolje efekte, najbolje rezulate rada i najviše pomaka smo postigli u onim delovima koji su bili povereni gospodinu Aleksandru Vučiću", kaže Babić.

Prema njegovim rečima, rezultati koje je lider naprednjaka postigao do sada kvalifikuju ga da i posao premijera može da obavlja na kvalitetan način.

"Ja sam siguran i to je moje lično mišljenje, koje nije ni navijačko ni subjektivno, da može posao premijera da radi veoma kvalitetno kao i sve ove druge poslove koji su mu bili do sada povereni", rekao je Babić.

Reakcije stižu i iz Socijalističke partije Srbije.

Funkcioner SPS-a Branko Ružić ocenio je da dokle god Vlada Srbije bude imala parlamentarnu većinu nema razloga da se bilo čiji mandat ograničava uspehom ili neuspehom u realizaciji ciljeva Vlade.

Ružić kaže da SPS nije protiv da se primeni bilo koji model rekonstrukcije ukoliko bi on unapredio njen rad, ali ističe i da je saradnja lidera socijalista i naprednjaka na zavidnom nivou.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.