KiM: Srbima beleg kao Jevrejima

Izvor: BKTV News, 25.Avg.2012, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM: Srbima beleg kao Jevrejima

Oko stotinu Srba sa centralnog Kosova i iz Kosovskog Pomoravlja koji su predali zahtev za dobijanje registarskih tablica od vlasti u Prištini dobilo je poverljive informacije iz nekoliko izvora, pa i albanskih, da MUP Kosova za njih priprema specijalne registarske tablice obeležene brojevima. Ove informacije uznemirile su Srbe južno od Ibra, pa oni koji su već preuzeli tablice izbegavaju da sednu u svoja vozila bojeći se neprijatnosti i napada.

Premijer Ivica Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << izjavio je da je javna tajna da su vozila Srba posebno označena.
Načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Dragan Nikolić kaže da se radi o diskriminatorskom postupku albanskih vlasti i da su Srbi uznemireni tom drskošću, te će se da se obrate Vladi Srbije, ali i predstavnicima međunarodnih organizacija.
- Kako da verujemo u dobre namere kad svaku priliku koriste da nas obeleže kao Jevreje i sutra nasrnu na nas. Ako to radi MUP-Kosova, šta da očekujemo od pripadnika OVK, ANE i drugih paravojnih i ekstremnih organizacija? – pita se Živko Momčilović iz okoline Gnjilana.
Što se severa Kosmeta tiče, problema s tablicama još nema, ali će ih biti uskoro jer je vlast u Prištini dala rok za preregistraciju i promenu vozačkih dozvola do 1. septembra. Rok ističe za koji dan, a nijedan Srbin sa severa još nije preregistrovao vozilo ili promenio ličnu kartu, niti bilo kome pada na pamet da to učini.
- Da bih preregistrovao vozilo na njihove tablice, morao bih tako da priznam Kosovo za državu i odreknem se Srbije. Naime, prvo bih morao da se odreknem srpskog državljanstva i upišem kao Kosovar, zatim da promenim ličnu kartu, pa tek onda registrujem vozilo. Nemam nameru da to činim, niti iko na severu Kosmeta to radi.
- Ako pokušaju silom da nam skidaju srpske tablice, branićemo se organizovano. Druge nam nema, u državu Kosovo nećemo, Srbija je jedina država koju priznajemo i čije tablice ćemo da uzmemo, a to što su dogovarali Borko Stefanović i Edita Tahiri upereno je protiv Srba i Srbije – poručuje Jagoš Radović, vlasnik tri vozila iz Kosovske Mitrovice.
Povučena blokada
Vojnici Kfora odblokirali su putne pravce koji vode prema Zubinom Potoku. Kfor je bio prisutan sa nekoliko desetina oklopnih vozila, a u blizini same barikade nalazio se i vodeni top. Kfor je blokirao i put Zvečan – Zubin Potok. Većina vojnika Kfora nakon toga iz Zupča je oklopnim transporterima otišla u Jagnjenicu, gde im je baza. U Zupču su, međutim, ostale srpske barikade.
Izvor: vesti online
Tweet
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.