Kažem Tačiju da nađemo rešenje, on  ćuti, slušaju VIDEO

Izvor: B92, 08.Sep.2018, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kažem Tačiju da nađemo rešenje, on " ćuti, slušaju" VIDEO

Gostujući u specijalnoj emisiji TV Prva vicepremijer i šef srpske diplomatije Ivica Dačić govorio je praktično o svemu.

Između ostalog, on je na komentar da izgleda kao da mu je Moskva najbliža od svetskih prestonica istakao da je za njega reditelj Emir (Nemanja) Kusturica rekao da je on “ruski čovek iz Vašingtona”, kao i da insistira da se “otkrave” odnosi sa SAD.

Govoreći o rešavanju kosovske situacije, pomenuo je i Ahtisarijev plan, navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je u njemu predviđeno da sva imovina na južnoj srpskoj pokrajini pripadne samoproglašenoj državi.

”Malo sutra”, rekao je Dačić.

Osvrnuo se i na svoje razgovore sa Hašimom Tačijem, dok je on bio glavni pregovarač sa srpske strane, noseći funkciju predsednika Vlade Srbije.

“Kad sam pričao Tačiju 2012. godine da nađemo rešenje, rekao je – ćuti, slušaju oni gore… Ti gore sada kažu da se mi dogovorimo”, naveo je Dačić.

Na konstataciju da je jedini srpski lider koji je stigao do prilike da bude u kontaktu sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, rekao je da mu je pokazivao slike i bilborde iz gradova na Srbiji i Kosmetu na kojima je pisalo “Trampe, Srbine”.

Osvrnuvši se na svoj razgovor sa bliskim saradnikom američkog predsednika Džonom Boltonom, rekao je da mu je jasno stavljeno do znanja šta nova administracija misli o politici Klintonovih i uopšte Demokratske partije u SAD.

“Misle sve najgore, kažu da je to bila politika autopilota. Za Trampa nije važna ni EU, nisu važne ni UN, on bilateralno rešava stvari, u tom segmentu su se promenile međunarodne okolnosti”, naveo je Dačić.

Kompletan razgovor pogledajte u videoprilogu:
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.