Izvor: S media, 16.Sep.2012, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Vlada švercuje rebalans kroz parlament

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da Vlada Srbije pokušava da kroz parlament prošvercuje rebalans budžeta, bez šire društvene rasprave, što govori o nemoći, slabosti i nesposobnosti premijera Ivice Dačića i vladajuće koalicije.

"Uskraćivanjem prava da učestvujemo u formiranju i sprovodjenju ekonomske politike nama se uskraćuje pravo na normalan život. Posledice rebalansa biće dalje zaduživanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << iz 2012. godine izaći ćemo kao zemlja koja se zadužila pet milijadri evra", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

Jovanović je istakao da je politika Vlade prema gradjanima "bezobrazna i nedopustiva", jer je nedopustivo uzimanje para gradjanima bez razgovora sa onima od kojih te pare uzimaju.

[imgright=Jovanović: Dačić je neozbiljan i neodgovoran

Dinkić: Nisam zadovoljan rebalansom budžeta

Mrkonjić: Hapšenja ne donose bolji život građanima]

"Rasprava o rebalansu je pravo svakog čoveka u Srbiji, jer svaki čovek taj budžet puni. Rebalans budžeta je najveća pretnja našem društvu. Beda koja će se uvećati neodgovornom politikom Dačića, Aleksandra Vučića i Mladjana Dinkića onemogućiće nas da racionalno rasudjujemo i gurnuće nas u stihiju iz koje će izaći oni koji je prežive. Nema nove ekonomije bez nove politike", rekao je Jovanović.

Predsednik LDP-a je upitao da li postoji veća uvreda za gradjane od stava da se usvaja rebalans koji je izraz štednje, a da će deficit biti za 20 milijardi dinara veći od deficita koji je predvideo prethodni premijer Mirko Cvetković.

"To je uvredljivo i bezobrazno, poruka da će povećati penzije za dva odsto, a strovale inflaciju na 10 odsto i dižu PDV za dva poena. Zadužili su zemlju za pola milijarde evra od izbora Vlade. Pola milijarde evra za 50 dana, to je prolazno vreme Dačića, Vučića i

Dinkića", rekao je Jovanović.


Predsednik LDP-a je naveo da će Srbija u narednoj godini samo za kamate morati da obezbedi 1,8 milijardi evra, što je ukupno šest milijardi evra.

(Beta, Foto: Beta)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.