Još 300 Srba beži brodom iz Libije

Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2011, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još 300 Srba beži brodom iz Libije

Zamenik premijera i ministar unustrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da da crnogorski brod, koji je iznajmilo rusko Ministarstvo za vanredne situacije, iz libijske luke Ras Lanuf danas treba da u Istanbul evakuiše ruske građane i oko 300 naših radnika.

Dačić je to rekao posle sinoćnjeg dočeka aviona "Jat ervejza" koji je iz libijskog grada Sebhe dovezao u Beograd još 36 državljana Srbije, a zajedno sa njima i oko 20 državljana Bosne i Hercegovine, Hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i Ukrajine.

Dačić je za medije rekao i da je iz Bengazija isplovio turski brod za Marmaris, na koji su se ukrcala 24 državljanina Srbije, koji bi trebalo, uz pomoć našeg konzulata, u ponedeljak da stignu u Beograd.

Prema njegovim rečima, u Tripoliju je ostalo još oko 40 ljudi koji su zainteresovani da se evakuišu u Srbiju ili druge krajeve Evrope.

Podsetivši da "Jat" ima redovnu liniju za Libiju, Dačićje naglasio da će, ukoliko bude potrebno, biti organizovan i još jedan specijalni let.

On je ukazao da se evakuacija srpskih gradjana uspešno privodi kraju, imajući u vidu težinu akcije, kao i činjenicu da jedan broj naših građana nije bio u Tripoliju, već u unutrašnjosti zemlje.

"Najvažnije je da nijedan srpski građanin nije povređen ili izgubio život", istakao je ministar policije, koji rukovodi vladinim Štabom za evakuaciju, u kome su i ministri spoljnih poslova i odbrane.

Putnici koji su se večeras vratili u Beograd istakli su da nisu imali problema prilikom povratka, osim čestih kontrola na putu.

Od izbijanja sukoba u Libiji, avionima "Jata" dosad je evakuisano ukupno oko 500 državljana Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.