Jagodincima podeljeno 210 krava

Izvor: B92, 15.Avg.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodincima podeljeno 210 krava

Jagodina -- Poznata kao "loto devojka" Suzana Mančić je donela sreću stočarima iz jagodinskih sela kojima je podeljeno 210 visokomlečnih junica simentalske rase.

Mančićeva je, u prisustvu gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića Palme i potpredsednika Vlade Ivice Dačića izvlačila imena dobitnika na lutriji koju je organizovala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gradska uprava Jagodine.

Pod sloganom "novi početak stočarstva u Jagodini” 210 visokomlečnih simentalki je podeljeno jagodinskim poljoprivrednicima koji u štalama već imaju jednu ili više krava.

Ni oni koji na lutriji nisu imali sreće nisu bili nezadovoljni.

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković kaže da je organizovanje lutrije, koju je vodila "loto devojka” Suzana Mančić, bio najpravedniji način podele. Tako je, prema njegovim rečima, u svakom selu svako treće domaćinstvo koje se bavi stočarstvom dobilo junicu ili tele.

Podeli rasnih junica prisustvovao je i zamenik premijera Ivica Dačić, koji je ocenio da je stočarstvo jedna od najugroženijih grana poljoprivrede.

Cena jedne junice iz Bavarske je oko 2.000 evra, a njihove nove vlasnike, kao i vlasnike teladi, ugovor obavezuje da ne smeju da ih prodaju narednih pet godina. Za kupovinu junica lokalna samouprava je donela odluku da uzme kredit, a gradonačelnik Jagodine kaže da će deo platiti Vlada Srbije iz programa za stimulaciju poljoprivrede.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.