Izvor: Luftika.rs, 03.Mar.2021, 13:07

Ivica i Palmica se sukobili u Skupštini – za njihovo pomirenje glasajte na 1244

U toku skupštinskog zasedanja došlo je do neprijatnih tonova i oštre razmene između Ivice Dačića i Dragana Markovića Palme. Dačić je ljutito reagovao na pitanje jednog poslanika Jedinstvene Srbije, dok je Palma stao u zaštitu svog pulena smatrajući da je njegov koalicioni partner i predsednik Skupštine prešao granicu pristojnosti.
– Ako se apeluje da treba smanjiti kontakte narednih dana, da li smatrate da je svrsishodno da i mi prekinemo zasedanje. Ne rad, ali okupljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << u zatvorenoj prostoriji – upitao je poslanik JS Vojislav Vujić predsedavajućeg na šta je Dačić imao spreman odgovor iziritiran, između ostalog, što su i poslanici njegove stranke aplauzom pozdravili izlaganje Vujića.
– Ja ne znam zašto vi iz SPS aplaudirate. Je l’ ste me pitali da li treba da aplaudirate? Narodna skupština nije dobrovoljno pevačko društvo. Apsolutno odbijam ovaj predlog – odgovorio je Dačić.
Na njegovu opasku onda se prozvanim našao lider JS Dragan Marković.
– Odgovor je mogao da bude ‘može’ ili ‘ne može’. Nemojte sad da se plašimo kad nešto treba da pitamo da ne dobijemo packe. Ovo pitanje ne zaslužuje packe, već kulturan odgovor – kazao je Marković.
Tada je ponovo Dačić “sasekao” Palmu podsećanjem na njegove ranije predloge i protivljenje odlukama Kriznog štaba.
– Gospodine Markoviću, kada je reč o važnim političkim pitanjima, trebalo bi da se ipak konsultujemo unutar naše koalicije. S druge strane, vi ste ranije tražili da Krizni štab dozvoli da se održavaju svadbe. Pa kako sad mogu svadbe, a ne može skupština – odgovorio je Dačić, posle čega su  poslanici JS, predvođeni Palmom, napustili salu.
Novinarima okupljenim u skupštinskom holu kratko su poručili da idu na kafu.
Svi su zbunjeni i nervozni zbog nerazumnih predloga i mera koje se propisuju zbog pandemije koronavirusa, a sada je ta sluđenost izbila na površinu i u najdugotrjnijoj koaliciji na domaćoj političkoj sceni.
Ovime su političari pokazali da su ipak samo ljudi, ali na neki najprirodniji način, bez glumatanja i režiranih TV i Instagram priloga.
Koliko je naelektrisana društvena atmosfera svedoče i izjave građana koje izdaje strpljenje i razum zbog neodgovornosti i nedostatka jasne strategije državnog vrha.
Vakcinacija, bar za sada, ne daje rezultate. Masovna okupljanja, otvorena skijališta tokom čitave sezone, kao i naše konstantno pobeđivanje virusa i istovremeno prizivanje katastrofe utiču na psihičko zdravlje čitave nacije.
Dok se u Kini, kao i u Vijetnamu i nekim drugim, pre svega, azijskim zemljama život vratio u normalu pre skoro godinu dana, Evropa i Amerika ne uspevaju da prevaziđu pandemijske teškoće. Ljudi su u većem delu sveta na ivici živaca, a čini se i da naš Ivica, najčešće komforan i raspoložen, ovoga puta dolazi do tačke pucanja.
Dačiću Skupšina nije dobrovoljno pevačko društvo, ali sudeći po njegovim ranijim diplomatskim potezima Ministarstvo inostranih poslova to svakako jeste bilo.
Da li je kafa u skupštinskom restoranu smirila tenziju unutar ove koalicije, za sada deluje da jeste. Mešaju se karte na globalnom nivou, a meša se i u Srbiji. Dok se čeka četvrtak i Vučićeva kinoteka horora pogodna za gledaoce iznad 18 godina, hapse se i privode do sada nedodirljivi članovi stranke i visoki državni funkcioneri.
Hoće li sa novim kartama Ivica i Palma igrati zajedno, neugodno je predvideti. Šta čeka građane, još je nezahvalnije prognozirati.
Skupština je cirkus zbog koga nam se smeje ceo region, a i šire. U tom nezaustavljivom trabunjanju Ivica mora da učestvuje i rukovodi besmislom. Izgleda da ga živci ipak izdaju i da ovakav saziv neće još dugo potrajati.
Hoćemo li se i mi kao građani konačno umešati u političko kockarsku partiju na nama je, a komešanje je idealan trenutak da se napravi neki novi poredak, po mogućstvu više u skladu sa stvarnom narodnom voljom.
Ivica i Palmica imaju višegodišnji skladan koalicioni brak, a da li će doći do razvoda i preljube sa neodoljivim Vučićem ostaje da vidimo.
Srpski politički rijaliti “Parovi” hrane naše proste duše, a da Palma oprosti Ivici glasajte na 1244.
Palma jede pršutu, narod gricka nokte, zajedno jedemo govna (VIDEO)

Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.