Ivica Dačić: Srbiji datum i molim da EU ispuni obaveze koje je preuzela

Izvor: Glas javnosti, 04.Jun.2013, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivica Dačić: Srbiji datum i molim da EU ispuni obaveze koje je preuzela

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da očekuje da Srbija dobije datum za početak pregovora, podsetivši Evropsku uniju da treba da ispuni obaveze koje je preuzela.

"Ako Srbija sada ne dobije datum ne znam kada će i molim da EU ispuni obaveze koje je preuzela", rekao je Dačić u Centru "Sava", gde je prisustvovao konferenciji "Srbija protiv raka".

"Jasno smo se dogovorili >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << - sporazum - implementacija - plan implementacije - odluka o datumu. Ako nema tog dogovora ne znam kako ćemo ispunjavati sve ostalo", poručio je premijer Srbije.

On je ponovio da Srbija očekuje da dobije datum za početak pregovora o članstvu u EU i da potom sve ide dalje po utvrđenoj proceduri.

Odgovarajući na pitanja o izmenama zakona koji bi "ispratili" briselski sporazum, premijer je rekao da će zakoni "i sa jedne i sa druge strane biti promenjeni", a da će biti formirana radna grupa koja treba da prouči šta je ono što je definisano i šta je ono što bi bilo poželjno da se menja.

Prema njegovoj oceni, veći deo zakona treba da menja kosovski parlament, dok Srbija namerava da donese ustavni zakon.

"Mi mislimo da bi značajan broj (zakona) trebalo da bude promenjen u skladu sa situacijom nastalom posle briselskog sporazuma kada je reč o Kosovu i Metohiji. Srbija planira da napravi ustavni zakon kojim bi sve ono što smo razgovarali, ali tek možda na kraju procesa pregovora, bilo definisano u suštinskoj autonomiji", naveo je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Dačić: Molim EU da ispuni svoje obaveze

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jun.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da očekuje da Srbija dobije datum za početak pregovora, podsetivši Evropsku uniju da treba da ispuni obaveze koje je preuzela.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.